GI dag 12.
Frukost:
Yoghurt med banan
Lunch:
Ugnsbakad kyckling med potatis och morötter+ tsatsiki
Middag:
Löksoppa och knäckebröd
Recept- 2 port.
4 gul lökar- strimlade
2 vitlöksklyftor- pressade
2 msk olivolja
9 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljong
1 lagerblad
örtsalt
basilika
köttbuljong- pulver
svartpeppar
Fräs löken (både gullöken och vitlöken) i en kastrull med oljan. De ska inte få färg utan bara bli mjuka och genomskinliga ( 20 minuter på låg värme). Häll därefter ned vattnet, lagerblad, vin och buljongen. Koka på svag värme i ca 20 minuter. Krydda efter smak och servera med någon form av bröd.
Sjukt, sjukt, sjukt gott med tsatsiki! Jag är helt lycklig över att vi faktiskt får, enligt GI, äta det. Fungerar liksom till precis allt.
Yoghurt med banan
Lunch:
Ugnsbakad kyckling med potatis och morötter+ tsatsiki
Middag:
Löksoppa och knäckebröd
Recept- 2 port.
4 gul lökar- strimlade
2 vitlöksklyftor- pressade
2 msk olivolja
9 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljong
1 lagerblad
örtsalt
basilika
köttbuljong- pulver
svartpeppar
Fräs löken (både gullöken och vitlöken) i en kastrull med oljan. De ska inte få färg utan bara bli mjuka och genomskinliga ( 20 minuter på låg värme). Häll därefter ned vattnet, lagerblad, vin och buljongen. Koka på svag värme i ca 20 minuter. Krydda efter smak och servera med någon form av bröd.
Sjukt, sjukt, sjukt gott med tsatsiki! Jag är helt lycklig över att vi faktiskt får, enligt GI, äta det. Fungerar liksom till precis allt.
Kommentarer
Trackback