GI dag 12.

Frukost:
Yoghurt med banan

Lunch:
Ugnsbakad kyckling med potatis och morötter+ tsatsiki

Middag:
Löksoppa och knäckebröd
Recept- 2 port.
4 gul lökar- strimlade
2 vitlöksklyftor- pressade
2 msk olivolja
9 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljong
1 lagerblad
örtsalt
basilika
köttbuljong- pulver
svartpeppar

Fräs löken (både gullöken och vitlöken) i en kastrull med oljan. De ska inte få färg utan bara bli mjuka och genomskinliga ( 20 minuter på låg värme). Häll därefter ned vattnet, lagerblad, vin och buljongen. Koka på svag värme i ca 20 minuter. Krydda efter smak och servera med någon form av bröd.

Sjukt, sjukt, sjukt gott med tsatsiki! Jag är helt lycklig över att vi faktiskt får, enligt GI, äta det. Fungerar liksom till precis allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild
RSS 2.0