http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg Livet som ung mamma till ett mirakel -

God morgon.

Sambon: Jag hoppar i badet innan jag går ut och "köper tidningen".
Jag: Köper tidningen?
Sambon: Ja, tidningen till dig.
Jag: Men vaddå tidningen? Vilken tidning?
Sambon: Men...? Tidningen?!
Jag: ???
Sambon: Okej, jag ska gå och köpa en present till dig på morsdag. "Tidningen"?

Alltså, inte för att vara sån. Men det var inte helt självklart att tidningen innebar en present. Eller? Det är ju liksom inte julafton...

Förövrigt har ingen i denna familjen sovit inatt så vi är inte alltför pigga och snabbtänkta idag. Känns ungefär som att ha varit på festival ett par dagar. Skallebank och kroppen värker. Tack Nora, precis vad jag hade önskat mig i morsdagspresent. En vaknatt helt utan syfte. Perfekt!


Sagan om hårddisken.

Jag har en hårddisk, en extern, där jag förvarar allt. Precis varenda liten bild, varje film, varje dokument och varje serieavsnitt. Mitt liv finns i den lilla lådan. Allt.
Nu har ju, som ni vet, min dotter börjat åla sig framåt och gillar att dra i sladdar. Igår var det min hårddisk's sladd hon fick tag i. Den for i backen (tack Gud, för att den inte träffade Nora!!!) och nu är den trasig. Alltså jättetrasig. Funkar inte alls.
Jag frågade en datakunnig killkompis om vad en reparation går på. Ett par hundralappar hade jag tänkt och tänkte att "Nej, nu överdriver du, Micaela!". Förstå min panik när snubben kastar ur sig "Tiotusentals kronor" och faktiskt är seriös.

Vad fan ska jag göra nu? Alla bilder från Noras förlossning? Hennes fotografering med Mr.Pappas kompis? Mammas bröllop? Min student? Hela min gymnasietid? Umeå? Gröna Lund? Kreta?
Filmer och serier kan jag ju fixa igen. Men resten är ju omöjligt att få tillbaks. Nej, fy vad detta suger!

Ska iallafall försöka lämna in den och se. Det kanske inte är helt kört?

Crazy little thing

...called LOVE.


Tandhelvete.

Dessa jäkla tänder! Jag blir tokig. Ungen får ju knappt sova utan att de gör ont. Trycker i henne minst två doser alvedon varje dag för att hon ska kunna äta och få lite lugn och ro. Tycker så synd om henne. Hon vet ju inte varför det gör ont.
Så, vi prövar alla tips vi kommer över. Frysta äppelbåtar, bitleksaker, gno in tandköttet med alvedon, allt. Det enda som faktiskt verkar fungera är just medicinen. Visst gillar hon äpplena men de verkar inte direkt lindra smärtan.

Hur lång tid brukar det ta för tänder att bryta fram? För visst är det inte den "gamla" tanden som kan göra ont? Den har ju liksom redan kommit upp...



Inatt blir det sömn för hela familjen, hoppas jag. Nora ska ha barnvakt under natten, förutsatt att hon mår okej under dagen såklart. Lämnar inte bort en feberpotta, inte ens till hennes farmor.
Hur som, tanken är att jag och sambon ska smaska godsaker och titta på film. När såg man senast en film ihop? Jag minns inte ens...


Min finaste, älskade potta.

Musikalen- Vid världens ände.

Igår fick jag äran att gå på min systers musikal. Hennes sista stora arbete på gymnasiet.
Så otroligt bra var det. Jag var så stolt. Hon kanske inte hade världens största roll, men hon var fanimej fantastisk iallafall.
Eller så var det musikalen som var fantastisk.
Eller både och.
Hur som helst. Jag tänkte såklart att ni bloggläsare ville ta del av musikalen så jag filmade ett par stycken. Here goes:



Nu blev det väldigt mycket i samma inlägg så det blev inte så stiligt. Men det får ni stå ut med.

I mitt huvud.

Gurkan: Jag röstar på Peter för att han är torr och sur. Han drar ner stämningen i huset!

... Är det bara jag som tycker att det är HAN som drar ned stämningen?
Jag vet att jag har nämnt mitt hat mot honom men här får han en eller två känga till.
Vad är det för jävla snack om att han förtjänar att sitta i finalen? Varför? För att han kan klämma in en handfull svordomar i varje mening? För att han kallar alla han ser för idioter? För att han är fet som en köttbulle? För att han har hållit sig borta från kebab i nästan 100 dagar?
Nej, vet ni vad. Han om någon förtjänar inte en vinst. Äckel.


16 and pregnant.

Sitter och plöjer "16 and pregnant"-avsnitt. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Killarna är verkligen svin och alla tjejerna är så små och naiva. Det slutar alltid med att det är tonåringarnas föräldrar som får ta över ungarna. Av typ 30 avsnitt så kanske det är 2-3 av tjejerna som tar på sig rollen som föräldrar, resten fortsätter sina fjortisliv.
Lite annorlunda kultur än här i Sverige.

Känner att det var förjäkla tur att jag 1. skaffade barn efter att jag fyllt 21 och hade flyttat hemifrån och 2. att jag skaffade barn med en kille som verkligen tar sin papparoll på allvar. Utan honom hade det aldrig gått. Jag må ha världens snällaste dotter men jag hade aldrig pallat detta själv.
Jag beundrar alla ensamstående mammor, det kan inte vara lätt. Och jag hoppas att jag slipper hamna där i framtiden.


Kroppshets.

Jag läste precis en artikel på aftonbladet.se (klicka här för att komma dit) som jag kände igen mig något så fruktansvärt i.
Sedan Nora kom, eller sedan jag blev höggravid egentligen, har jag mått hemskt dåligt över min kropp. Jag har känt att jag inte vill visa mig i mina vanliga kläder, inte gå i underkläder eller bikini längre. Varför? För att kroppen helt har ändrat form. Jag har inga direkta bristningar att tala om men det finns annat. Brösten har blivit mycket större och hänger, magen är betydligt större, rumpan likaså. Jag är inte tjock på något vis. Men jag är tjockARE än jag var innan. Ligger på nästan 8 kg mer än innan jag blev gravid. Det är en stor skillnad, för mig. Andra kanske inte ens lägger märke till det, vad vet jag.

Av någon idiotisk anledning tutar man i sig att kroppen kommer bli den samma som innan bara ungen är ute. Att den på något mirakulöst vis ska dra ihop sig efter 9 månaders bebisbakande. Det fungerar ju inte så. Det borde man ju förstått istället för att bli förtvivlad när man inser det.
Det roligaste av allt är att det är ju vi själva som ställer kraven på oss själva. Killarna fattar ju att det tar tid. Förhoppningsvis iallafall. Så, nu ska jag försöka sluta kroppsnoja och vara världens stoltaste mamma istället.


...Även om jag inte tror det kommer gå.


Det går framåt.

Herregud, är det bara jag som tycker att veckorna springer iväg? Jag hinner knappt göra någonting jag borde känns det som.

Idag kommer iallafall fina Anna och hennes familj på besök från Karlstad. Ska bli jättekul att träffa Anna och att se hur mycket lillgrabben har växt sedan sist. Ska göra ett försök att få dem att flytta tillbaks hit. Vad har Karlstad som inte Örebro har?

Nora ligger just nu och finslipar på sin ålning. Det går framåt, bokstavligt talat. Hon tar det lugnt och ålar bara när hon verkligen vill någonting. Annars ligger hon helst stilla och leker med något spännande. Skönt så länge det varar, säger jag!


Alltså på riktigt, jag KAN inte sluta skratta åt den här bilden på Nora.

Herr och fru.



Denna bilden får sammanfatta bröllopet igår.
Alldeles fantastiskt fint. Grattis mamma!♥

Frisyren.

Ni hjälpte ju mig så bra med frisyren så jag valde att följa era viljor. Nästan iallafall. Here goes:

Före bilder:


Efter:



Så.Jädrans.Nöjd!
Tack, tack, tack för hjälpen!

Sommar och sol.

Är det bara jag eller är det otroligt svårt att veta hur man ska klä di små liven just nu? Kokheta dagar och kalla nätter. Antingen svettas de när man går ut och fryser när man går hem, eller vice versa.
Hur gör ni?

Idag fick det bli en dag i parken. Gunga lite, äta lite glass och gos i skuggan. Har varit riktigt skönt faktiskt. Proppat ungen full av vatten så hon inte ska tuppa av, för idag var det banne mig stekhett. Blir nog lättare att hålla henne nerkyld senare i sommar när de drar igång plaskdammen här i närheten. Kan man sitta där och leka om dagarna. TippTopp!



7 månader.

Finaste pottan blev igår 7 månader. Jisses Amalia. Var sitter pauseknappen? Jag vill alltid att hon ska vara såhär liten och fantastisk.

Nu kan/gör/gillar hon:
* Åla sig framåt i sakta mak.
* Sover mindre under dagarna, räcker med en lång (1-2 h) och en kort( 30-45 min) middagslur.
* Gillar att kolla i böcker och på tv.
* Har fått sin första tand.
* Uppskattar andra bebisar riktigt mycket.
* Fullkomligt älskar att lyssna på sånger. (Tack Gud för babysång!)


Orättvisa värld.

Usch, läste precis en artikel i aftonbladet om en kvinna som fick missfall i femte månaden. Det i sig är väl inte så ovanligt, men fy så hemskt. Här sitter jag med min helt fantastiska, oplanerade, friska dotter. Hon som växte i magen utan vår vetskap och som det aldrig har varit några problem med. Känns så orättvist mot de som i flera år kämpat för ett barn och gång på gång får missfall. Vad har jag gjort för att förtjäna min dotter? Eller, vad har de gjort för att förtjäna missfall och förtvivlan?
Livet är sannerligen orättvist. Jag kan bara tacka och ge min dotter ännu mer kärlek, som tack för att jag fick henne. Som tack för att jag kunde få barn utan problem. Vem vet hur det blir i framtiden när syskon åt Nora blir aktuellt?
Hemska tanke.



Jag älskar dig så hjärtat gör ont ibland ♥

Lyckat party!

Partajet igår var verkligen lyckad. Alla fina vänner på samma ställe. Solen sken och alla var glada. Krogen efter själva festen var kanske inte det bästa jag har varit med om, men jag är inte den som är den. Lite dans och massa kärlek gjorde det ändå perfekt! Gratis inträde fick vi också, VIP. Ibland lönar det sig att ha en sambo med världens sämsta jobb (läs: telefonförsäljare med bra arbetskamrater).

(En liten bild från gårdagen. Fina ni!)

Idag har jag ägnat några timmar åt bakfylla men nu har det börjat lösa sig. Nu är det bara tröttheten som hänger sig kvar.
Ska iväg lite senare på en liten överraskning. Mer skriver jag inte nu, det kan ju förstöra hela grejen.

Noras tand glimmar så fint i munnen. Hon verkar inte ha ont längre. Vill visserligen bitas hårt och dregglar mängder, men ont verkar det inte göra. Tack och lov! Vi ger henne lite alvedon innan läggdags för att hon ska slippa vakna med värk. Tror dock vi kan lägga ner det ikväll.
Vår lilla tjej börjar verkligen bli stor!

Sist men inte minst; Jag hoppas verkligen att tråkbullen Madde eller psykopatet Katerina får lämna BB ikväll. Jag orkar inte titta på dem mer!

Intresseklubben antecknar.

Idag är en sådan där dag där jag nästan måste klara mig utan min dotter hela dagen. Det känns inte som en bra dag, men det ska jag se till att det blir ändå.
Först ska jag fixa mina naglar, för första gången någonsin. Gelenaglar. Ska bli jättespännande. Gör det självklart mest inför bröllopet men ska bli roligt att vara lite fin om händerna. Får se hur smidigt det är med bebis+ långa naglar.
Blir partaj ikväll också. Sofie fyller 23 så det blir att fira henne med pompa och ståt på något dansgolv i stan. Ska bli riktigt kul att komma ut lite. Socialisera sig med sina fina vänner. Dricka några alkoholhaltiga glas. Ja, det känns välbehövligt.

Nu måste jag skynda mig så jag inte missar nageltiden.

Grattis igen, Sofie!

Fler namnnappar och musik.

Jag har hittat min favoritgrej att skämma bort min dotter med. Riktigt fina nappar. Namnnappar.
Fick idag hem 6 stycken, tre anatomiska och tre i silicon. Tre med texten "Nora och tre med "Sötnos".
6 nappar+ en jättejättefin napphållare i trä för 250 kronor. Jag är så nöjd, så nöjd!

Fick också hem massa kuponger från Nestlé så nu ska vi shoppa barnmat också. Det lönar sig att vara medlem på alla barnsidor man kan hitta. Pampers, Libero, Nestlé, Hipp, Sempers... finns mycket pengar att spara in där.

Min syster tipsade om en supervacker musikvideo. Hon sa att den var lite hemsk och att man blev rörd. Typ så. Jag kan säga att det var en klar underdrift. Jag grät okontrollerat efter att ha sett den. Det var nog det vackraste och hemskaste jag någonsin sett. Det värsta är att allt är sant. Att killen faktiskt gör allt detta för sin fästmö.


Buzz buzz.

Jag är, som ni säkert redan vet, buzzador och denna gång har jag fått äran att buzza en kampanj för Lovefilm. Tänkte vara lite schysst och dela med mig av ett erbjudande där man får hyra 4 filmer gratis under en månad. Bara att registrera er på denna hemsidan:
www.lovefilm.se/van1104

Jag har tidigare hyrt massor med filmer via deras hemsida och jag tycker det är superbra. Man får hem en film i brevlådan och skickar tillbaks den med posten (gratis såklart) när man känner sig klar med den. Finns över 20 000 titlar och då inte bara filmer utan också serier. Love, love, love!


Första tanden.

Igår sprack äntligen tanden igenom. Jag har tyckt att det verkar vara på gång i flera månader, men nu var det alltså dags på riktigt. En riktigt vass liten jäkel. Tur att man inte ammar längre. Mindre tur att ungen fullkomligt älskar att bita mig hårt som satan i hakan.

Natten var lite gnällig och hon verkade ha väldigt ont. Gav henne en omgång med alvedon för att få henne att kunna somna om utan smärta. Hoppas jag slipper ge henne massor under dagen. Vill ha en glad potta med mig till syrran och svärmor.
Just nu ligger hon nöjd och glad på golvet och morrar, så nu är det nog rätt lugnt.


Att väcka en sovande björn.

Ett par timmar senare...

Jag:
Ville du gå upp nu eller ska du fortsätta sova? Du får fortsätta sova.
Sambo: Alltså...vad hände med tvättmaskinen?
Jag: Tvättmaskinen?
Sambo: Ja, eller alltså trettimaskinen från imorse?
Jag:...du är konstig. Här, Nora kan sova bredvid dig istället (lägger Nora precis vid honom i sängen)
Sambo: Du är en mamma!!!

Ja, summa sumarum. Min sambo är sjuk.

Sovmorgon?

Gick precis upp med pottan för att ge sambon en sovmorgon (klockan var 6 när jag gick upp). Frågade när han ville gå upp och ungefär såhär gick samtalet;

Jag: När vill du att jag väcker dig?
Sambon: 7?
Jag: Är du inte trött?
Sambon: Okej, halv 8 då...

Alltså, inte för att vara sådan...men hur jävla onödigt är det för mig att pallra mig upp en halvtimme- timme? Jag hade ju tänkt mig att han skulle sova till en 10 iallafall men icke.
Tur för mig att Nora är på världens bästa humör och skrattar åt allt. Då kan det nästan vara värt att gå upp alldeles för tidigt.


Hjälp.

Sitter och leker med ett program jag hittade på internet. Man fixar frisyrer och smink på sig själv typ. Ska klippa mig nästa vecka och hade nog även tänkt byta hårfärg. Vad tycker ni?

1.

2.

3.

4.

5.

Gillade ni någon av dem? Kom med förslag andra förslag annars. Färg? Frisyr?

Min profilbild
RSS 2.0