http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg Livet som ung mamma till ett mirakel -

Hallå baksmällan!

Jag hade fest igår, eftersom att jag fyllde i början av veckan. Jag drack i mina gamla mått mätt inte alls mycket. I dagens mått; alldeles för mycket tydligen. Fy tusan vad jag inte mår som jag förtjänar idag! Jag mår skunk. Vill bara ligga i min säng med en påse chips, en hink och en stor fet pizza. Men när man har världens sötaste, piggaste och vackraste dotter så går inte det. Åtminståne inte när hon inte ens är 5 månader. Så nu får jag sittta här med ett skramlade babygym i sängen, en uthälld kopp te över täcket och skämmas.
Kan inte ens ta det lugnt idag, nej för då har fadern bjudit in oss på kalas. Och vi ska hjälpa morsan flytta. Underbart!

Nu ska jag sluta prata om min bakfylla och lägga fokus på det som bloggen ska handla om istället. Nora. Hon har hittat båda sina fötter idag. Förut har det bara varit högerfoten men nu är det alltså båda. Jag som var rädd att hon skulle hoppa på ett ben i framtiden, vilken syn. Men nu slipper jag oroa mig alltså, skönt!


Dag 17.

17e bilden: En ovanlig bild.
(Klicka på bilden för att komma till hela listan)Jag + bebismage. Long time, no see!

Dag 16.

16e bilden: En bild på dig själv.
(Klicka på bilden för att komma till hela listan)Från Stockholm sommaren 2009. En väldigt härlig tid i mitt liv. Första gången någonsin jag bara tänkte på mig själv och drog från Örebro. Första gången på flera år som jag var singel mer än över en helg (typ...). Jag jobbade på Grönan, bodde i Solna i en skitmysig etta, festade knappt, hittade massa nya vänner som jag umgicks flitigt med. Ja, det var helt enkelt en riktigt fin tid i mitt liv som jag kommer minnas med ett leende på läpparna. Fantastiskt var det!
(Nu får ni inte tro att jag önskar bort mitt liv som småbarnsmamma och sambo...jag älskar det minst lika mycket!)

Som en bamsing till björn.Dotterns nya grej. Jättegulligt. Not. Ska försöka med "mamma" idag istället.

Dag 15.

15e bilden: En person som du vill vara med.
(Klicka på bilden för att komma till hela listan)Man kan ju tolka denna punkt på två vis. Antingen som den personen jag vill träffa just nu eller den personen jag vill "vara med", alltså ha en relation med. Jag tar det som den jag vill "vara med". Självklart min sambo. Han är utan tvekan den allra bästa pojkvännen en tjej kan önska sig. Så otroligt genomsnäll så ni anar inte. Han har varit med mig i 15 månader snart och han har aldrig varit arg. Inte ens en hint av förbannad. Han vet förmodligen alldeles för mycket om mig, men av någon anledning blir det så när man skaffar barn. Ingenting har skrämt bort honom. Inte ens i närheten.
Han berättar varje dag att jag är fin, han är världens bästa pappa till vår underbara dotter, han jobbar och sliter för att jag ska kunna vara hemma och tralla runt dagarna i ända och han är lugnet själv, tar allt med is i magen.
Jag skulle kunna sitta här och skriva sida upp och sida ned med hur mycket jag tycker om honom. Men jag nöjer mig med att "bara" skriva att jag har den mest älskvärda killen there is. Jättesynd för andra tjejer, men jag tänker inte släppa honom i första taget, det kan jag lova!

Dag 14.

14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
(Klicka på bilden för att komma till hela listan)Jag har inga bilder från min "barndom" på datorn, tyvärr. Så jag tar denna. Jag var typ 14-15 år och pappa bjöd med mig, min syster och vår farmor till Cypern. Första gången jag var utomlands. Det var en helt underbar resa till det vackraste landet jag besökt. Klart vatten, kritvita sandstränder, ett underbart hotell och så var det ju kokhett hela tiden. Jag trivdes som fisken i vattnet. Blir utan tvekan en resa tillbaks dit någongång i framtiden!
Inte nog med det, det var min första och sista resa med min farmor. Jag är så tacksam för att jag fick detta sista minne av henne som frisk och glad.
Kort därefter avled hon i cancer nämligen. Vila i frid.

Dag 13.

13e bilden: Du och någon klasskompis.
(Klicka på bilden för att komma till hela listan)Okej, det är inte en klasskompis. In fact så är det inte ens klasskompisar, längre. Vi gick alla tre gymnasiet ihop. Träffades vareviga dag i 3 år. Bästa kompisar. Visste allt om varandra. Helt jävla underbara år, helt jävla underbara vänner. Vi träffas fortfarande, någongång i månaden. De är utan tvekan de underbaraste killarna jag vet (efter min sambo då, såklart). Så jävla bra killar.
Så tjejer, är ni singlar och intresserade så är snubbarna till vänster singlar. Han till höger är upptagen men utan ring på fingret. Som jag brukar säga; Så länge han inte har ringer på fingret så kan man göra ett försök.
Detta, vill jag bara påpeka, gäller inte min sambo. Gör ni ett försök där, bara för att han inte är ringmärkt, ja...då kommer det gå illa. Riktigt illa.

Men det var ju mina klasskompisar detta skulle handla om. Här är de. Eller var. Bästa musikesteterna there is.

Så kan det gå.

Min dotter är för rolig. Hon är riktigt bra på teater hon.

Mr. Pappa: Tror du hon somnar snart eller ska jag spola upp badvatten?
Jag: *Tittar på Nora som ligger och gapskrattar och ser hur pigg ut som helst* Spola upp vatten du, hon somnar inte på länge!
M.P: Okej. *spolar upp vatten*
Klart!
Jag kollar på Nora som sekunden innan låg och pratade med mig, sover som en stock. Helt utslagen.

Ja, så nu väntar vi mest på att hon ska vakna igen för att återigen göra ett försök med badvattnet.

Dag 12.

12e bilden: En bild på din vardag.
(Klicka på bilden för att komma till hela listan)Går upp kring 10. Äter frukost, hoppar in i duschen och matar Nora. I blandad ordning, för att spexa till det lite. Därefter äter vi lunch och mannen drar till jobbet. Nora sover en stund. Vid 14 får hon en halv burk med grönsakspuré av varierande smak. Ja, resten beror lite på vilken dag det är. Som idag till exempel, då sover hon lite till, äter lite mer och sedan är det dags att åka till min syster Maria för att få lite barnvakt. Jag och svärmor drar till gymmet och kör någon timme. Hämtar Nora igen. Ger henne mat. Äter lite middag hos svärmor. Nora sover förhoppningsvis. Mannen kommer hem. Vi får skjuts hem och går till sängs.
Ungefär så.


Populär_tjej89Ibland tycker jag om facebook.com. Den får mig att känna mig så himla poppis och viktig. Iallafall på min födelsedag. Över 100 pers har gratulerat idag. Herregud!


Dag 11.

11e bilden: En person du kan berätta allt för.
(Klicka på bilden för att komma till hela listan)Kvinnan på bilden. Min Anna. Vi har inte känt varandra allt för länge, sedan förra våren/början av sommaren typ. Vi var båda tjocka och väldigt gravida när vi började ses. Jag känner verkligen att jag kan berätta allt för den här tjejen, utan att på något vis skämmas. Det är fantastiskt att jag hittade henne och ännu mer fantastiskt att vi kom varandra så nära, så snabbt.
Nu ska hon ta och packa ihop sin familj för att flytta till Karlstad, vilket inte alls uppskattas av mig. Men what do you do liksom? Jag får helt enkelt åka dit och hänga så ofta jag bara kan.

Happy birthday...

... to me! Idag blir jag hela 22 vintrar. För 22 år sedan låg min mamma på förlossningen och tryckte ut mig. För 22 år sedan såg jag solens strålar för första gången. Ja, det var till och med kring den här tiden vill jag minnas. Eller inte minnas, men mamma har berättat. 16.50 eller någonting är jag född. Det var tydligen fint väder, nästan vår.
Det är ju mer än man kan säga om idag. Dagen började med snöfall. Awesome!
Dottern har feber, jag har feber. Halsen är tjock som en trädstam. Inte en toppenstart kanske! Men det kompenserades av att sambon skrev ett sött litet brev inatt och sa åt mig att beställa vilken klänning jag ville från nelly.com (min absoluta favoritklädessite). Sagt och gjort! Nu har jag klickat hem ännu en svart skönhet som jag förhoppningsvis får innan lördag, då min lilla födelsedagsfest är.

Nu sitter jag här i min ensamhet och väntar på ett blombud som min kär vän Marcus från Skånelandet skickat mig. Tänka sig, vilka fina vänner jag har!


Dag 10.

10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
(Klicka på bilden för att komma till hela listan)Alltså, jag har ruskig tur när det kommer till mina vänner. Ni är snälla hela bunten. Men jag väljer Sofi. Min Sofi. Hon har ta mig sjutton alltid funnits där. Genom allt och lite till. Vi har haft våra perioder, då vi knappt umgåtts allt och stunder då vi träffats jämt. Framförallt har vi hittat på en himlans massa roligheter. Jag tänker främst på sommarbus i min sommarstuga, karrofester och klagomål över jobbig kärlek. Du är så fin, min käraste vän! Love, love, love!
Hon har förövrigt världens skönaste blogg här.

Dag 9.

9e bilden: Någon i din släkt.
(Klicka på bilden för att komma till hela listan)Min fina fina mormor. Hon är så klok och bra på att få en på bättre humör. Hon har gått igenom mycket. Kom från Tjeckien under andra världskriget. Man får alltid höra nya spännande saker om hennes liv. Vilken kvinna hon är! Hoppas jag får många fina år med dig vid min sida, käraste mormor!

Kolla könet innan förlossningen?

Läste precis en riktigt bra krönika på aftonbladet här. Jag möttes själv av konstiga blickar och taskiga kommentarer angående detta, just för att jag valde att kolla könet. Men Åsa Erlandsson (som skrev krönikan) tog orden ur munnen på mig. Det var redan så mycket överraskningar kring att vara gravid. Allt var nytt. Oavsett könet på mitt barn hade jag ju självklart älskat henne/honom lika mycket, men jag ville veta. Det är så mycket man inte vet ändå. Att det blev en tjej gjorde ju inte direkt så att jag visste precis hur hon skulle se ut eller bete sig. Jag visste bara att hon skulle ha en snippa och kunde kallas "hon" istället för "den".
Sedan är ju aldrig ultraljuden 100% heller. Jag tvivlade in i det sista på att jag skulle få en flicka, även om jag känt på mig det hela tiden. Man vet ju aldrig.Eller vad säger ni? Varför valde ni att kolla upp könet eller låta bli?

Dag 8.

8e bilden: En person som du saknar.
(klicka på bilden för att komma till hela listan)Okej, jag kan medge att han inte är en person. Men oj, vad jag kan sakna honom. Jag saknar till och med hans superirriterande vrålande dygnet runt. Han är så fin, min Kasper. Nu bor han hos min mor, tills vi känner att vi har tid över för en katt igen. Med bebis i hemmet så vore det rätt taskigt att ha honom här, han kräver en hel del kärlek. Sedan är han lite besatt av Nora också. Eller ja, Noras saker rättare sagt. Han tog för vana att ligga i hennes säng, vagn, bilbarnstol...ja, ni förstår. Men snart hoppas jag på att jag får ta hem honom igen. Min kärlek.

Amning.

Varning för totalt ointressant inlägg.


Jag har i princip helammat Nora i 4 månader. Med undantag för 2 flaskor ersättning per dag. Nu är ungen så lat att hon börjar skrika så fort jag tar fram bröstet, för då vet hon ju att hon kommer få kämpa för att bli mätt. Så, jag slutade således amma förra veckan, med undantag för morgonar och kvällar. Min mjölk började ändå ta slut och BVC-sköterskan tyckte det räckte med amning i 4 månader.
Nu känner jag ändå att jag inte vill sluta helt. Att det var riktigt behändigt, för att inte tala om billigt, att amma själv. Så jag tänkte ta upp kampen igen.
Enligt en föreläsare vi hade med föräldrargruppen i onsdags så går det att få igång allt igen. Lösningen stavas Intensivamning. Dvs att man ska amma varannan timme tills man känner att mjölken runnit till, igen. Så jag gjorde ett försök igår, men som jag skrev tidigare så grinar ungen så fort tutten åker fram. Hur sjutton ska jag lösa det?  Känner inte direkt att det är värt att pumpa ur för att sedan ge henne mjölken i en flaska liksom...
Och varannan timme, hallå? Det är ju typ jämt.

Esch, ska jag bara skita i det och inse att det är över med amningen?


Byssan lull.

Jag brukar aldrig ta Nora på morgonen. Jag erkänner, jag har en sjuk tur med min partner. Han tassar tyst upp med henne i ottan och låter mig sova till 10-11. Idag sov han som en stock så för en gångs skull vaknade jag av hennes gnäll vid halv 7. Jag försökte lägga henne i spjälsängen med sängmobilen på. Jag gav henne lite mat. Jag vyssade och lallade. Ingenting fungerade. Det var bara att hoppa ur sängen och ta med henne ut i vardagsrummet. Sånt är livet!

Nu sitter jag alltså här och fryser i min ensamhet. Solen är på väg upp och jag är dödstrött. Hoppas ungen tuppar så jag kan återgå till min vanliga sömn igen!


Dag 7.

7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
(klicka på bilden för att komma till hela listan)
Av helt förklarliga skäl. No words needed. Min dotter gillar varken mina pussar eller min min. Helt förståligt. Kanske inte pussarna, men minen. Herre min skapare. Jag kan ju ha jordens längsta face på den bilden. Gosh.
Ja, jag bjuder ju på mig själv iallafall.

Dag 6.

6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
(Klicka på bilden för att komma till hela listan)Alice. Min Alice. Snart tar hon sitt pick och pack och flyttar till sin karl i Kanada. Var tog åren vägen? När blev vi vuxna? Du är och kommer alltid vara min bästa kompis. Hon som jag berättar allt för. Hon som jag litar på till 1000%. Det är du och jag mot världen, mitt lilla skosnöre.
Hur som helst. Dagens ämne var ju; En bild på dig och en vän du inte varit med på länge. Vi träffades senast i julas, men innan det var det över ett år sedan. Trots detta kändes det som det var igår. Jag är så otroligt glad över att jag fick träffa dig innan du flyttar på riktigt, så du fick se min dotter som bebis.

Dag 5.

5e bilden: En gammal bild på dig själv.
(klicka på bilden för att komma till hela listan)Året var 2006. Skulle bli 2007. Nyårsafton alltså. Med andra ord var jag typ 17 bast. Var tillsammans med en härlig dalmas och hängde mest ute på hans lilla gård ute i Bingsjö- Rättvik. (Mitt ute i fucking nowhere och jag älskade det). Det var dock en kort historia på bara några månader, precis som det brukade i den åldern. 

Tävlingssugen.

Jag hittade en lite rolig tävling på webben när jag surfade runt. Säkert massor av er som är med. Men jag hoppas ändå ni kan skicka en liten röst på min tjej:

Rösta här så kanske vi har chansen att få se henne på "Vi Föräldrar"'s tidningsomslag. Häftigt vore det!


Gladaste pottan i världen.Kärlek.

Dopsång.Noras morfar (dvs min pappa) sjöng på dopet. Om ni ville höra honom. Egenskrivna låtar. Ögonen tårades vill jag lova.

Åt skogen med hyresvärden.

Jag är så otroligt trött på vår hyresvärd. På hela stället där vi bor, för att vara ärlig.
Nu fick vi hem en lapp i brevlådan där det står att vi får betala 250 kronor ifall vi har vagnar i trapphuset. Förrådet som är avsett för vagnar är proppfullt, så vi har inget vidare val. Ska vi istället ställa vagnen utanför huset så vem som helst kan ta den? Eller ska vi kasta in den i förrådet för att sedan aldrig kunna få ut den igen? Eller ska vi helt enkelt förbereda oss på att betala 250 kronor varje gång vi vill gå en promenad med våran nyinköpta vagn?

Helt sjukt.

Jag drömmer om en egen lägenhet/hus/radhus/vadfansomhelstutanhyresvärd.

Dag 4

4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
(klicka på bilden för att komma till listan)Alltså, denna var lite klurig. Jag har ingen direkt konstig tid i mitt liv. Alla har varit speciella på sitt sätt, men konstiga? Nej. Hur som helst. Valde denna bild.
Gymnasiestarten. Det var lite början av livet kan man säga. Första fyllan, första pojkvännen, första gången hjärtat brast. Ni vet vad jag pratar om.
Inte konstigt, men det blev en total omställning från att ha varit den töntiga, blyga ridtjejen till att bli partybruden.

Lördagen i kort.

Idag har jag mått bajs. Jag vet inte om det beror på den lilla alkoholen jag konsumerade igår eller om det helt enkelt är början av en liten influensa eller dylikt. Hoppas inte.
Hur som helst.

Middag hos min fader idag. Oxfilé och potatisgratäng stod på menyn, med Ben and Jerry's glass som dessert. Behöver jag säga att vi alla tog fler omgångar? Gud så gott det var.
Därefter blev det "tjuv och polis" där minisystern fuskade sig genom allt och det helt enkelt slutade med att vi tröttnade. Vem kom på ett sådant spel? Ingen poäng what so ever.

Ja, mycket mer än så har vi inte gjort idag. Förutom Melodifestivalen då. Fel låtar gick vidare. Sug. Jag som hade börjat tro på Svenska folket igen. Tji fick jag. Jag säger som en vän på fb;
Brolle gick bara vidare för att småflickorna smsade med muffen.
Word.Jag har en väldigt fin liten familj. Bara så att ni vet. Finast är de när de sover.

Dag 3.

3e bilden: En bild på någon i din familj
(klicka på bilden för att komma till hela listan)Min underbaraste, älskade, fantastiska lillasyster och enda helsyster. Vi har precis samma humor. Vi är de enda i hela världen som kan skratta åt totalt värdelösa skämt om lingon och flygande elefanter. Jag är lyckligt lottad som har dig som syster. Du ställer alltid upp och lyssnar på allt jag har att säga, jag hoppas du vet att jag gör det samma.
Puss!

Dag 2.

2a bilden: En bild på dig själv
(Klicka på bilden så kommer du till listan)Ja, här är jag då. Halloween 2009. Utklädd till Björn Borg-ängeln. Don't ask. Antingen var det brist på fantasi eller alldeles för mycket. Fruktansvärt lyckad kväll hur som helst. Jag dansade med Kenny Starfighter på "Stället vid hörnet" (en krog i Örebro som tyvärr verkar ha stängt igen).

Dag 1.

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
(klicka på bilden så kommer du till hela listan)
Jag umgås väldigt mycket med min svärmor. Kan tyckas konstigt, men jag tycker hon är underbar. En fantastisk mamma, farmor och svärmor. Inte nog med att vi tränar ihop 3 gånger varje vecka, vi hittar på massa annat också. Idolkonserter och Ullaredresor, till exempel.
Ja, jag är lyckligt lottad som har blivit välkomnad in i en sån fantastisk familj!


Syster, kära syster.

Jag smsar min syster efter att ha fått syn på att våran favoritaffär i Västerås ska öppna här i Örebro. Detta är konversationen som äger rum:

Mica: Jag dör! Gissa vilken affär som ska öppna i stan?
Maria: Citygross?:D
Mica:... men va? Nej!

Alltså...inte för att vara sån. Citygross vore ju fantastiskt om det öppnade i stan också. Eller något. Men kanske inte så att jag dör en smula liksom. Det var såklart Newyorker jag ville berätta om.


30 bilder på 30 dagar.

Jag är ju verkligen typen som kör mitt eget race i bloggvärlden. Not. Så jag tänkte hänga på detta med att visa lite bilder av folk i mitt liv. Liten nostalgitripp för mig själv också.

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv
3e bilden: En bild på någon i din familj
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21a bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22a bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.


Min ögonsten.

Nu är vagnen här. Jag är kär. Ska köra omkring på den i smyg hela natten, tror jag. Oh, vad nöjd jag är med det köpet! BIG LOVE<3

BarnvagnsmarschGå barnvagnsmarschen den 8 mars.

Stöd kampen mot mödradödlighet.

1000 kvinnor dör varje dag på grund av bristande mödravård och osäkra aborter. Genom att gå barnvagnsmarschen den 8 mars, på internationella kvinnodagen, visar du ditt stöd för kampen mot mödradödligheten i världen. Läs mer om mödradödlighet och kolla var och när marschen startar här.

BVCbesök.

Glömde visst att skriva om gårdagens bvc-besök. Gick toppenbra! Fick dock inte svar på min fråga, men det är väl sånt man får ta ibland. Kanske ni kan svara?

Jag ammar ju fortfarande typ 4-5 gånger om dagen, men mjölken verkar minska i mängd. Hur får jag mer mjölk? Är det bara att pumpa emellanåt som gäller eller finns det andra knep?

Här är måtten min tjej mätte i förrgår:

Huvudomfång:
Födsel: 34 cm
Sist: 40 cm
Idag: 40, 5 cm

Vikt:
Födsel: 3590 g
Sist: 5780 g
Idag: 6160 g

Längd:
Födsel: 52 cm
Sist: 60 cm
Idag: 62,5 cm


Recept.

Räkrisotto i micro
Recept- 2 port.

4 dl ris
5 dl vatten
2.5 dl vitt vin
citronsaft
skalade räkor
ärtor
1 fiskbuljong
30 g smör
2 pressade vitlöksklyftor

Blanda allt i en bunke och ställ in i micron på högsta värmen i ca 15 minuter.
(var försiktig med citronsaften, vinet är surt också).

4 månader.

Idag, eller ja imorse, blev min dotter 4 månader. 18 veckor och 4 dagar. Stora tjejen!


Detta kan hon nu:
- Gapskratta
- Greppa saker ordentligt
- Ligga själv i korta stunder och roa sig
- Hitta på nya ljud och härma andras
- Rulla runt utan problem
- Är lättare att roa, skrattar åt det mesta
- Har hittat fötternaDuktig tjej.

Jag har börjat ge min tjej lite smakportioner. Ett par skedar per dag bara. Hon är så duktig och äter så bra!
Idag stod palsternacka/morot på menyn. Hon slukade sked efter sked. Blev jättearg om jag inte skyndade mig med en ny sked till munnen. Fort skulle det gå!

//Stolt morsa


GI.

På grund av tidsbrist kan jag inte skriva ned recept varje dag. Men jag gör det så ofta som möjligt. Vi följer dieten riktigt bra, får jag lov att säga. Ni får säga till om ni vill ha andra recept, jag har massvis.

Frukost:
Två grova smörgåsar med smör

Lunch:
Köttsoppa

Middag:
Fullkornsmakaronlåda
Recept- 2 port.

2 gula lökar
1 msk olivolja
400 g köttfärs
3 grovt rivna morötter
5 dl fullkornsmakaroner
2 ägg
8 dl lättmjölk
svartpeppar
vitpeppar
mineralsalt

Koka makaronerna så de blir al dente. Fräs löken. Tillsätt köttfärsen och bryn. Häll i rivna morötter. Krydda med mineralsalt, vitpeppar och svartpeppar (ca 1 tsk salt, 1/2 tsk svart- och vitpeppar).
Vispa äggen och mjölken i en stor bunke. Krydad med salt, vitpeppar och svartpeppar (samma mått som ovan). Häll i köttfärsblandningen och makaronerna. Blanda ihop.
Häll i en stor ugnsform ( eller flera små). Ställ in i nedre delen av ugnen på 180 grader i ca 1 timme.

Makaronlådan var riktigt lyckad och kommer bli matlådor för flera dagar!

Ny barnvagn!

Nu har vi fixat en sittvagn. Blir att sälja våran gamla liggvagn, för på fredag får vi vår fina, fina, fina sittvagn! Går att köpa till liggdel om man nu skulle vilja skaffa fler miniknoddar i framtiden. Awesome! (Brio Sing 4690 kr)

Helgen i korthet.

Förlåt för min brutalt dåliga uppdatering. Det blir så ibland när man har bebis. Tiden räcker inte alltid till, hoppas ni har överseende med det.

Har haft en riktigt härlig helg, om än väldigt uppbokad. Besök av en gammal härlig vän, spelmys med Anna & co, melodifestival hos svärmor och middag hos min moder. Fick även barnvakt ett par timmar så jag och Mr.Pappa kunde mysa framför en riktigt bra film (Dinner for schmucks). Tips, tips!

Nora har även fått börja med lite smakprover under helgen. Potatis/broccoli och palsternacka/morot. Verkade uppskattat men magen är helt körd efter det. Tror jag får vänta ytterligare ett par veckor, eller vad säger ni? Hur har era små reagerat på riktig mat? Ska man fortsätta och bara vänta ut att magen vänjer sig?
Lite roligt är det iallafall, att äntligen få laga mat åt sin plutt och inte bara kasta fram tuttarna dagarna i ända.(Händerna och munnen är nu det bästa som finns, tydligen. Allt ska hållas i och smakas på.)

GI dag 16.

Frukost:
2 grova smörgåsar med rökt skinka

Lunch:
Keso med päron/vaniljsmak och banan

Middag:
Tortillabröd med köttfärs och avokadoröra

Nattrutiner.

Jag vet inte vad som händer med min dotter just nu. Hon har skaffat sig jätteskumma rutiner. Hon vaknar kring 6 och bara skriker. Verkar ha jätteont i magen. Har hänt 3-4 nätter i rad. Vem har rutiner över när man ska skita?
Har era barn också konstiga natt/morgon rutiner för sig?En mindre glad potta på sniskan.

GI-dag 15.

Nu kör vi igång igen, eller ja, igår för att vara helt ärlig. Så, här har ni gårdagen+ dagen. Vad vill ni ha recept på?

Onsdag:

Frukost:
Havregrynsgröt med banan

Lunch:
Bondomelett

Middag:
Grönsakssoppa

Torsdag:

Frukost:
Te
Grovt bröd med rökt skinka

Lunch:
Grönsakssoppa

Middag:
Blir nog någonting hos svärmor.

Blir träning idag också. Gym i en timme med svärmor. Sjukt skönt att vara igång igen. Trots att vi bara hade ett uppehåll på en vecka så känns det som hur länge som helst.

Är det inte typiskt?

Just den dagen då man är äckligt trött och har sprängfulla bröst så försvinner den förbannade amningsnappen...( ja, jag ammar aldrig utan den, bebis fattar inte grejen). Vi har letat överallt. Kul jul! nu får jag sätta mig och pumpa för kung och fosterland, värt!

Note to self: Köp fler amningsnappar!

Undra var hon fått den genen ifrån?

Typ såhär förbannad kan min tjej bli över pussar i fel tillfälle. Det kan låta, för er som inte känner min tös, som att hon är jätteledsen men så är inte fallet. Hon är bara förbannad och skäller ut mig efter noter. Bara att gilla läget!
Min profilbild
RSS 2.0