http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg Livet som ung mamma till ett mirakel -

Rött läppstift.

Nora körde stenhårt på den här dagens tema; "Rött läppstift" som många bloggare kör med idag (läste om det hos Lady Dahmer). Hon vågade minsann!


Lite av allt.

Verkar inte bättre än att vår tjej för första gången i sitt lilla liv är sjuk. Hon fortsatte spy massvis efter inlägget jag skrev igår/inatt. Feber har hon också. Får bli en lugn dag idag. Tvätta nedspydda bebis- och sängkläder. Ser jag fram emot...

Hittade lite bilder från Ullared-trippen, om ni vill se? Det får ni göra oavsett...





Om ni undrar var GI-recepten tagit vägen så kan jag berätta att vi nu har ett par dagars paus, efter dopet. Vår köksbänk svämmar över i kakor och godisar som måste ätas eller kastas. Eftersom att vi inte är rikast i världen känner vi att slänga inte är något direkt alternativ. Så vi tjockar oss för att sedan (om några dagar) ge oss in i GI-världen igen. Så håll ut! Recepten är på väg.

Sjukling?

Min tjej spyr nästintill aldrig. Kanske någon gång i veckan, ytterst lite. Men idag kaskadspyr hon. Det är verkligen inga småkräk utan otroliga mängder kommer upp. Först spydde hon ned mig, sedan sin farmor och nu hela sin vagga. Är ungen sjuk, tro? Eller har hon bara ätit alldeles för mycket? (Känns inte som att hon ätit mer än vanligt, snarare tvärtom.)


Dopet i ord och bilder

Vilken fantastisk dag!
Allt gick tusen gånger bättre än jag hade förväntat mig. Nora var glad, alla kom, ceremonin gick som på räls, pappa sjöng som en gud och fikat blev toppen!
Alla skrev till och med i vår gästbok, utan att protestera. Fina presenter fick vi också.

Ja, jag kan inte annat än att vara helt galet nöjd. Tack alla som gjorde dagen till ett underbart minne för oss!






Godnatt.

Herre min skapare vad saker vi köpte! Alltifrån kläder till heminredning till mat till leksaker. Plånboken ekar nu tomt. Men nu har vi banne mig saker! Ruskigt kul att shoppa ibland.

Nu är jag så trött att ögonen går ihop, men efter dopet imorgon lovar jag att uppdatera er på både cermonin och kanske visa lite bilder från gårdagen.

Gekås-Ullared.

Klockan 6 imorgon ringer väckarklockan. Så tidigt har jag inte varit vaken sedan typ gymnasiet. Galet! Bilen rullar klockan 7 mot Ullared. Här ska shoppas, vill jag lova!
Har en hel lista på saker som ska köpas hem. Mest till dopet, men även lite för lilltjejen att växa i och så ska väl hemmet få sig en del presenter.

Ber om ursäkt i förhand, ifall inget inlägg om GI kommer upp imorgon. Kommer förmodligen hem efter midnatt.


GI dag 14.

2 veckor med GI nu. Kan säga att det känns riktigt bra. Maten är god, man blir piggare och humöret håller lite jämnare nivå.

Frukost:
1 banan
2 knäckemackor

Lunch:
Spagetti och mager köttfärssås

Middag:
*fail*- smörgåstårta på svågerns födelsedagskalas.

Dumma mig. Dumma, dumma tårta! Men, en liten bit fick det bli istället för en lagad middag. Får vara okej för den här gången.

Plötsligt händer det...

Woho! Första natten utan att bebis vill ha mat. Man känner sig verkligen 1000 gånger piggare när man slipper kliva upp och amma mitt i mörkaste natten. Som en helt ny människa. Hoppas det inte bara var en tillfällighet utan att hon faktiskt klarar sig utan det.

När vi ändå pratar framsteg så kan vi ju nämna att hon börjar hitta sina händer på riktigt. Hon har ju kunnat stoppa näven i munnen ett tag, men att ta tag i saker och medvetet pilla med dem har tagit rätt lång tid. Nu ska vi bara jobba på finmotoriken!




GI dag 13.

Träning: Gymmade 1 timme+ lite till.

Frukost:

2 knäckemackor med mager ost

Lunch:

Fiskburgare med sallad
Recept- 4 port.
Ca 500 g torskfilé
1 msk fisksås
1 ägg
dill, salt, peppar,
skalat sesamfrö till panering
smör/olja till stekning

Mixa fisken och tillsätt ägget, krydda med fisksås, salt, peppar, dill eller annat kryddgrönt.
Gör burgare av fiskmixen och vänd i sesamfrö, stek.
Jag har även tillsatt annat när jag gjort dessa burgare, bl.a. räkor, fetaost eller chili. allt är lika gott. Bara fantasin sätter gränserna.
Se till att fisken inte är så vattnig (om ni använder tinad fisk) i så fall försök att krama ur vätskan ordentligt.

Middag:
Tomatbröd med salami
Te

Fiskburgarna var riktiga höjdare. Tips, tips, tips! Man blev riktigt mätt på dem också.

Mardröm.

Usch vad jag hatar mardrömmar. Man kan ju gå runt och vara rädd i flera dagar efter en. Fy!
Drömde att Nora hade svalt massa näsdroppar (?!?) och blev helt blå i ansiktet. Jag kastade ner handen i munnen på henne och börjar dra. De jävla remsorna med droppar tog ju aldrig slut! Efter att ha kämpat i all evighet fick jag äntligen ut alla och bebis drog efter andan.

Det hemskaste är ju att ungen kommer sätta i halsen i verkligheten, förr eller senare. Alla har ju gjort det. Usch och fy!


GI dag 12.

Frukost:
Yoghurt med banan

Lunch:
Ugnsbakad kyckling med potatis och morötter+ tsatsiki

Middag:
Löksoppa och knäckebröd
Recept- 2 port.
4 gul lökar- strimlade
2 vitlöksklyftor- pressade
2 msk olivolja
9 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljong
1 lagerblad
örtsalt
basilika
köttbuljong- pulver
svartpeppar

Fräs löken (både gullöken och vitlöken) i en kastrull med oljan. De ska inte få färg utan bara bli mjuka och genomskinliga ( 20 minuter på låg värme). Häll därefter ned vattnet, lagerblad, vin och buljongen. Koka på svag värme i ca 20 minuter. Krydda efter smak och servera med någon form av bröd.

Sjukt, sjukt, sjukt gott med tsatsiki! Jag är helt lycklig över att vi faktiskt får, enligt GI, äta det. Fungerar liksom till precis allt.

Ny bloggdesign.

Tack TinA för den underbara designen. Jag är kär i den. Så himlans perfekt!!

GI dag 11.

Frukost:
Havregrynsgröt med kanel och mjölk

Lunch:

Falukorv med äggröra

Middag:

?!?!?! Återstår att se.

Idag har vi sannerligen legat på latsidan. Blir lite krångligt att laga riktig mat när man använder hela köket som bageri. Så får bli så lätt som möjligt. Inget ont om falukorv, det tycker jag om. Men vettekatten om det är så värst supermättande?

Bättre matsedel kommer imorgon.

Prat med prästen.

Nu kan vi bocka av ännu en punkt på planeringen. Prat med präst om dop. Hon var alldeles lycklig över att vi ville ha solosånger och massa musik. Jättetrevlig kvinna som ska döpa vår godisbit. Verkade verkligen genuint intresserad av Nora och kunde knappt slita ögonen ifrån henne. Sånt gillas!

Vi har nu ett litet schema över vad som kommer när och hur. Fått direktiv för när vi ska prata och hålla tyst. Känns tipptopp! Längar som sjutton.

Försöker övertala min syster att sjunga också. Håll tummarna för att det går vägen! Pappa är redan fixad, bara Maria kvar.



Dopbak.

Nu har jag bakat för en hel armé. Eventuellt flera arméer. Detta dop kommer gå till historien, om man ser till antalet kalorier vi kommer smälla i oss.
Detta står, än så länge på menyn:

* Knäckkakor
* Bullar- kanel och vanilj
* Daimkakor
* Mozartkulor
* Kokostoppar
* Makroner
* Petits cheux(?!)
* Bärtårtor

Förstår ni? Herregud säger jag bara. Bäst att ni kommer hungriga.

Bara en vecka kvar nu...



GI dag 9.

Frukost:
Kokt ägg med kaviar

Lunch:
Gi-köttbullar med bulgur

Middag:
Äggsmörgåsar

Kortfattat idag. Är alldeles slut så jag orkar inte skriva mer ingående än så. Köttbullarna var smaskiga, det ska mannen ha beröm för! Annars var den förjäkla mycket ägg, får jag lov att säga.

Imorgon är det dags att baka inför dopet nästa helg så det kan ju hända att det slinker ner en och annan godbit. Men ska försöka låta bli. (sockersuget håller på att förgöra mig, på riktigt. Ge mig en endaste sockerbit och jag lovar att vara en snäll flicka igen!!!)

Msn- the way we talk.

I vår lilla familj är vi lata. Vi bor i en trea och har två datorer. 90% av tiden vi är hemma allihop tillsammans spenderar vi framför skärmarna. Därav har vi också våra konversationer via MSN. Konstigt, kan tyckas. Skitsmidigt, tycker vi. Hur som helst.

Jag tappar bort min mobil typ jämt. Eller inte typ, jag tappar verkligen bort den hela tiden. Detta är min sambo tydligen väl medveten om förstod jag när jag får upp detta i mitt msnfönster:

Echoes Silence Patience and Nora säger:
du har din telefon här om du inte hittar den.


How awesome aint that? Jag behöver inte ens gå upp ur sängen (där jag har min dator) för att leta upp den där nedrans luren. Sjukt bekvämt! Han får nog vara hemma lite oftare, så jag slipper lyfta på arslet.


GI dag 8.

Frukost:
Yoghurt med banan och frysta hallon

Lunch:
Korvrisotto

Middag:
Japanska laxkuber med råris
Recept-2 port.
300 g laxfile
teriyakisås
sesamfrön
2 dl råris
6 körsbärstomater
1 avokado
10 sockerärtskidor
örtsalt
olivolja

Koka riset. Skär laxen i kuber och doppa i teriyakisåsen. Strö över sesamfrön och placera i ugnen (200 grader i 15 min). Skär grönsakerna. Låt riset kallna och häll i grönsakerna. Servera ihop med laxen och ringla över lite olivolja och krydda.



Jag bara måste få skryta lite nu. JAG KOMMER I MINA GAMLA, VANLIGA JEANS!

GI dag 7.

Frukost:
Havregrynsgröt med banan och massa kanel (för att dölja smaken av havregrynsgröten...)

Lunch:
GI-hamburgare med sallad
Recept- 2 port
400 g köttfärs-mager
2 vitlöksklyftor- pressade
1 tsk grillkrydda
1 tsk mineralsalt

Sallad- gurka, tomat och sallad

Blanda ihop ingredienserna till hamburgarna. Rulla till 4 bollar och platta till. Stek 3-4 minuter på varje sida. Ät med salladen.

Middag:
Grova baguetter med färska räkor och kokt ägg

Alltså, de där hamburgarna. HEAVEN! ät dem. Nu, bums.

GI dag 6.

Blev ett gympass ikväll. 1 timme styrketräning. Skönt att använda kroppen. Nora kollade in männens rumpor och charmade, som vanligt, alla runtikring.

Frukost:

2 stekta ägg
1 morot
1 kopp te

Lunch:

Kycklingklubbor med coleslaw
Recept- 1 port.
1 kycklingklubba (Marinad; 1/2 matsked vinäger, 1,5 matskedar olivolja, citronsaft, peppar, honung)
Coleslaw:
1 morot- riven
150 g vitkål- strimlad
2 msk yoghurt
salt
peppar
citronsaft
1 vitlöksklyfta- pressad

Middag:
4 knäckemackor med skinka och tomat
1 skål med yoghurt och färska hallon
1 kopp te

Alltså, färska hallon är så sjukt underskattat. Färska bär överhuvudtaget. Gud så gott det är! Ska ta vara på svenska bär mer denna sommar som kommer. Äta tills jag storknar.

Bebisar drar till sig oönskade kontakter.

Det händer så mycket roligt när man får barn. Alla vill ha sin del av kakan. Eller av bebisen. Helst både och. Nu vet jag inte vad jag pratar om, åter till saken.
Min sambo har ett par vänner, några som han inte umgåtts så vidare mycket med sedan vi blev tillsammans (under ett års tid alltså). En av kompisens flickvän har nu bestämt sig för att hon är värdig att träffa Nora. Alltså, tjejen som inte ens är vår kompis. Inte nog med att de stormade huset dagen efter min förlossning för att titta på ungen, nu har de köpt julklappar och hela köret. Inte ens mina bästa kompisar, eller pojkvännens bästa polare heller för den delen, har gjort det.
Ursäkta mig, men jag tycker sådant är lite konstigt. Kalla mig otacksam, men sådan är jag.

De känner inte mig, de känner inte min dotter, de känner knappt min sambo längre. Nej, skumt är det.

Folk man inte sett på flera år, hör av sig för att man fått barn. Varför? Duger man då helt plötsligt?
Har ni varit med om samma sak?




UMP

Sådär, nu finns recepten för igår upplagda. En liten bild bjussade jag också på. Snäll som jag är.

Upptäckte att jag glömt säga att jag och bebis börjat gå Unga Mammor och Pappor. Nora gillar verkligen att ligga och prata med andra bebisar. Hon blir helt lyrisk. Viftar med armarna och skriker ut allt hon vill säga. Kan inte tygla sig för fem öre. Helt underbart att se!
Så, för att hon ska få leka och jag få prata bajsblöjor utan att få onda ögat av vänner så hänger vi där lite då och då. Jag hade förväntat mig att mammorna skulle vara typ 14 bast och dumma i huvudet. Fel av mig. De är runt min ålder och alldeles supertrevliga.

Spelade precis in en helt sjukt ointressant video med min lilla glada flicka.




GI dag 5.

Jag hade visst glömt skriva idag, får bli ett sent inlägg om dagens käk!

Frukost:
Banan med nötter

Lunch:
Tonfiskrisotto
Recept- 1 port
1 halv burk tonfisk i vatten (a 150 g)
1 hårdkokt ägg- hackat
2 dl kokt fullkornsris
1 1/2 dl grönsaksblandning- fryst
1 1/2 msk citronsaft
1 msk olivolja
örtsalt
svartpeppar

Rör ihop alla ingredienserna, smaka av med kryddorna och värm i micron.

Middag:
Kyckling/nudelsoppa ( aka thaisoppa)
Recept- 2 port
300 g kycklingfile- strimlad
2 dl grönsaksblandning- fryst
4 vitlöksklyftor- finhackade
1 l vatten
1 1/2 st hönsbuljongtärning
1 msk olivolja
1 msk fisksås
1 tsk sambal oelek
1 tsk röd currypasta
1 pkt platta breda risnudlar (250g)



Blanda alla ingredienserna utom risnudlarna i en kastrull, låt koka upp. Sjud i 5 minuter och ta sedan av från plattan. Koka samtidigt 2 portioner nudlar. Blanda varje portion nudlar med en portion soppa.



Soppan var stark som utav bara helskotta. Liten varning för er som är känsliga, ha en massa gurka och mjölk i närheten!

Namn.

Jag får nästan dagligen frågor kring namnet vi valt. Jag vet att jag har skrivit om det förut, men jag tar det igen.

Jag är så otroligt glad över namnvalet till vår dotter. Varje dag inser jag att det var mer än rätt. Det var perfekt. Jag läser bloggar där alla ungar heter samma sak. Jättevackra namn, men inte unika för fem öre.
Det var nästan det enda jag tänkte på när vi valde namn. 1. det ska vara ovanligt. 2. det ska fungera utomlands. 3. det ska passa ihop med mitt efternamn och inte vara för långt.
När hon sedan kom ut och dessutom såg ut som en Nora så var ju allt klappat och klart. Så perfekt.

Nora är utan tvekan det vackraste namnet jag vet. Det finaste och mest underbara. Passar min fina tjej alldeles utmärkt.
Blir jobbigt om vi får en till dotter någon gång. Det bästaste namnet är ju redan taget.


GI dag 4.

Sprang iväg och gymmade lite på förmiddagen. Nora fick följa med för att charma alla muskelknuttar när hennes moder svettades blod vid träningsmaskinerna. Myspys!

Frukost:

Äggröra och fruktsallad

Lunch:
Matlåda med bulgursalladen med kräftstjärtar

Middag:
Lax med grönsakswok och ris
Efterrätt:
Fruktsallad med mörkchoklad

Det här är en riktigt bra diet måste jag säga. Jag har redan gått ner 1.5 kg, så det bådar gott. Känner mig faktiskt mycket piggare av att äta fler riktiga mål mat varje dag. Blodsockret ligger på en jämnare nivå. Skitbra!


Utslagen charmör

GI dag 3.

Frukost:
Havregrynsgröt med banan, nötter och kanel.

Lunch:
Rågbröd med avokado och äggröra samt kräftstjärtar
Recept- 1 port.
Avokado/äggröra
1 avokado- mosad
1 hårdkokt ägg- hackat
1 tsk citronsaft
vitpeppar
svartpeppar
örtsalt

Rör ihop röran och bred på ett rågbröd. Häll över lite kräftstjärtar.

Middag:
Tonfisk sallad utan dressing.
Recept- 1 port.
KÖPT!

Mellanmål:
Yoghurt med bär.

GI dag 2.

För att kommentera dieten hittills; mättande. Herregud vad man står sig. Hur sugen jag än skulle vara på sötsaker så skulle jag ändå inte orka äta. Riktigt skönt får jag lov att säga! Mättande, nyttigt och framförallt; gott! Dessutom är recepten löjligt lätta och billiga. Tips, tips.

Frukost:

Yoghurt med banan, hallon och lite nötter
1 kopp te

Lunch:
Bulgursallad med kräftstjärtar
Recept- 1 port
1 dl bulgur
8 körsbärstomater
80 g kräftstjärtar
1 avokado, skuren i tärningar
sallad
balsamvinäger
olivolja
örtsalt
svartpeppar

Koka upp vatten och lägg i bulgur. Koka på svag värme i ca 12 minuter. Rör ihop resten av ingredienserna och rör sedan i bulguren. Krydda efter smak.



Middag:
Köttsoppa med vitkål och morötter
Recept- 2 port.
1 gul lök- finhackad
1 vitlöksklyfta- pressad
2 morötter - skivade
300 g mager köttfärs (max 10% fett)
olivolja
3 msk köttfond
2 msk tomatpuré
1 l vatten
250 g vitkål- strimlad
1 lagerblad
chilipeppar- malen
vitpeppar
svartpeppar

Fräs köttfärs och lök i en kastrull. Häll i vatten och övriga ingredienser. Låt puttra i ca 30 minuter.

GI dag 1.

Då kör vi. Dag 1 på vår diet. Utöver maten blir det ett pass med 80-talsgympa på gymmet där jag tränar också. 60 minuter aerobics till härlig musik.

Frukost:

1 kokt ägg
1 banan
1 näve nötter
1 kopp te

Lunch:
Fullkornspasta med tomater, gurka och tonfisk.
Recept- 1 port.
100g fullkornspasta
1/2 burk tonfisk i vatten
3 halverade körsbärstomater
Gurka
1/2 dl mager, riven ost
1 msk olivolja
italiensk salladskrydda
basilika

Koka pastan i osaltat vatten. Skölj hastigt under kallt vatten. Blanda i alla ingredienserna och ringla över oljan. Smaka av med kryddorna.



Mellanmål:
1 avocado
1 kokt ägg
1 kopp te

Middag:
Asiatisk bulgurpanna
Recept- 2 port.
2 dl bulgur
4 dl vatten
300 g kycklingfilé
2 msk olivolja
100 g sockerärtor
100 g broccolibuketter
50 g rostade cashewnötter
2 msk fisksås
1/2 msk sesamolja
1 tsk sambal oelek
1 tsk röd currypasta


Koka upp vatten och tillsätt bulgur, koka på svag värme tills vattnet absorberats. Skär bort det synliga fettet från kycklingen och tärna dem. Värm upp hälften av oljan och stek tärningarna i några minuter tills de är genomstekta. Häll i sockerärterna och broccolin, sänk värmen något och fräs en kort stund till. Tillsätt bulgur, resten av oljan, nätterna, fisksåsen, sambal oelek och currypastan. Låt allt bli varmt.

Vaccination och BVCbesök

Nora växer så det knakar just nu. Man kan nästan se henne bli större på bara några minuter. Läskigt!

Födsel 9/10: Vikt- 3590 g, Längd- 52 cm, Huvudomfång- 34 cm
28/10: Vikt- 3800 g, Längd- 54 cm, Huvudomfång- 36,5 cm
3/11: Vikt- 4040 g, Längd- 54, 5 cm, Huvudomfång- 36,5 cm
10/11: Vikt- 4260 g, Längd- 55 cm, Huvudomfång- 37 cm
23/11: Vikt- 4570 g, Längd- 56,5 cm, Huvudomfång- 38 cm
14/12: Vikt- 5030 g, Längd- 58,5 cm, Huvudomfång- 39 cm
12/1: Vikt: 5780 g, Längd- 60 cm, Huvudomfång- 40 cm

Vaccinationen var utan tvekan det värsta jag har varit med om sedan Nora kom. inte nog med att hon fick två sprutor instuckna i benen samtidigt, jag var tvungen att hålla fast henne under tiden också. Hon kunde ju inte försvara sig det minsta. Och det där skriket sedan då, hjärtskärande är ju bara förnamnet!

Gud vad blödig man blir som morsa.


Dietstart.

Nu har jag tröttnat på att vara "tjock". Jag vet att jag inte bär runt på så himla mycket extra vikt efter förlossningen. Men jag saknar mitt supersmala jag.
Innan graviditeten vägde jag 60 kg, på mina 176 cm. När jag kom in på förlossningen låg jag på 80. Som tur är har jag gått ner 11 kg på egen hand och har nu alltså 9 kvar.

För att klara detta har jag tvingat med mig sambon, som även han kanske bär runt på en liten mage. Är man två så är det ju alltid lättare. (Jag kör samma princip på träningen, då svärmor alltid hänger med, superbra!)

Vi valde GI. Först tänkte vi atkins-dieten men det fanns inga kokböcker med det, så vi bestämde oss för GI istället. Riktigt god mat, verkar det vara.

Vill ni veta vad vi kommer äta om dagarna eller bryr ni er inte något värst?
Tänkte jag kunde skriva lite om det här. Recept och sånt.

Målbild

Nora och jag i duschen. Varning för nakenchock!



Finns det något sötare än nakna, duschande bebisar? Jag vill bara äta upp min lilla tjej. Jag ber om ursäkt för nakenchocken, men jag hoppas att det är okej. Ni behöver inte titta om ni inte vill. Helt frivilligt.

3 månader!

3 månader. Ett kvartal. 13 veckor och en dag. Tiden går alldeles för jäkla fort. Nyss var hon ju så liten att man knappt vågade hålla henne. Nu kan hon i princip kastas runt som en docka. Stark som en oxe är hon också.

Den här månaden har hon lärt sig/gjort detta:

* Rulla till sidan.
* Fånga saker med händerna.
* Pratar, pratar och åter pratar. Varje tillfälle som ges.
* Slickar på och stoppar allt i munnen.
* Börjat bli blyg inför folk hon inte känner.
* Blir lätt skrämd vid snabba rörelser och oväntade saker.

Ja, det händer så mycket. Jag har säkert glömt hälften. Men gud vad man är stolt iallafall! Tänk va, att denna lilla varelse har bott i mig. Att jag har skapat henne. Så otroligt sjukt.


Feber?

Nu ber jag er lite om hjälp.
Min tjej har gått och blivit galen. Så fort man rör sig en centimeter ifrån henne, slutar prata med henne eller bara gör någonting som inte rör henne så börjar hon gråta. Inte lite, inte lagom utan hon blir otröstlig. Kan gallskrika och tårarna sprutar i säkerligen en halvtimme åt gången. Superkinkig. Jag vet inte vad jag ska göra. Man blir helt slut.

Har ni varit med om detta?
Jag funderar över om det kan vara sjukdom på gång. Kanske feber?


Nytt år, nya utmaningar.

Ursäkta min bloggtorka. Jag har ingenting att skylla på, förutom möjligtvis brist på inspiration.

Får bli lite bilder från jul/nyår istället.
Året har börjat helt perfekt. Ungen är go och glad och nu börjar vardagen komma tillbaks. Vilket innebär; träning och massa bebismys. Älskar lugnet efter jul/nyår. Nu börjar man äntligen kunna slappna av igen.







Mitt 2010.

Hittade lite frågor om 2010 som jag tänkte besvara. Mest för att själv minnas året.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag födde barn bland annat.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte jag hade några, men hade jag det så antar jag att jag inte höll dem.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, ett par stycken faktiskt. Jätteroligt!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, och tur var ju det!
5. Vilka länder besökte du? Fastnade i Sverige. Hoppas på att få resa 2011.
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Ett lugnare år.
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Finns massor ju. 2 februari och 9 oktober framför allt. 2 februari fick jag reda på att jag var gravid och 9 oktober föddes hon.
8. Vad var din största framgång 2010? Nora såklart.
9. Största misstaget? Tycker inte att jag har gjort några direkta misstag faktiskt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte direkt.
11. Bästa köpet? Förmodligen alla bebisgrejer som vi använder dagligen.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Nora.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina underbara vänner och Nora får mig alltid på bra humör.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Waka waka, billionaire, who says.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Kämpat mer med skolan i våras.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat upp mig för småsaker.
18. Hur tillbringade du julen? Hemma hos mamma och svärmor.
19. Blev du kär i år? Nej, inte år.
20. Favoritprogram på TV? Bonde söker fru, Idol, Greys anatomy, Glee, Topmodel...
21. Bästa boken du läste i år? Har inte läst så mycket i år...men Harry potter är bäst!
22. Största musikaliska upptäckten? Tror  inte jag har gjort någon ny iår direkt.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Minns inte.
25. Något du önskade dig men inte fick? Minns inte det heller. Nackdelen med att fylla i februari och göra detta test i december.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Ja, vad gjorde jag? Hade förmodligen ett lugnt kalas utan alkohol.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Absolut, en flytt till en bättre lägenhet.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Brutalt mycket sämre än förra året.
29. Vad fick dig att må bra? Kärlek.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Får jag bara välja en? Jude Law då.
31. Vem saknade du? Massor med människor.
32. De bästa nya människorna du träffade? Anna, utan tvekan! <3



Gott nytt år nu alla läsare!

Min profilbild
RSS 2.0