http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg Livet som ung mamma till ett mirakel -

Ang. förlovningen.

Jag bara känner att jag måste skriva det här för att folk ska förstå.

Vi förlovade oss av den enkla anledningen att vi tyckte det vore schysst med snygga ringar och att det är en fin sak att göra tillsammans. Vi har inga som helst planer på att gifta oss. Inte en enda tanke på det. Jag vill inte vara gift, Johan vill inte vara gift.

Så, är det någon mer människa som frågar när bröllopet blir då suttar jag den här jävla ringen i ån. Bara så ni vet!

(Detta var alltså skrivet till er som tjatar på fullaste allvar, inte ni som skojar om det. Men det förstod ni säkert!)

Finbesök.

Jag har inte haft tid att blogga, har nämnligen haft finbesök från både Enköping och Skåneland. Skånepågen är förvisso kvar, men han sover i skrivande stund så nu har jag lite tid över.
Det har varit jätteroligt med besök! Vi har festat till det ordentligt och fått sota för det ihop dagen efter. Men så rolig utgång! Veronica Maggio på Ritz och uteservering med lillasyrran och co. Glömde dock kameran hemma, så ni får tyvärr ingen inblick i exakt HUR kul vi hade.

Helgen kommer bli smällfull med grejer. Måste bland annat åka till Norrköping för att hämta hem mitt drömskåp. Ska också sätta mig ner med våra miljontals räkningar och planera inför hösten. Tvätta måste vi också göra. Kul!


Hon kan hon!

Nora lär sig så himla mycket just nu. Det går inte en dag utan att hon kan stoltsera med någonting nytt. Igår lärde hon sig var lamporna var, när vi frågar "Vaaaaaaaar är lampan?". Jätteanvändbart! Funderar över om jag ska kolla upp någon talangtävling här omkring, tror det skulle gå väldans bra för min tjej.
Hur många bebisar kan klappa händerna, vinka OCH kolla på lampor på beställning liksom? Eh, ja...just det.
Men kul är det!

Just ja, tänkte jag skulle tipsa alla om en grej. Beställde fotobok från fujidirekt, alldeles gratis. Ingen frakt, no nada! Smsade bara "eon" till 72270 så fick jag en personlig kod som man använde i "kassan" när man gjort klart boken.
Fick hem boken igår och den var verkligen superfin! Så, tack Jessica för tipset. Nu ska jag bara försöka lura systemet och klicka hem ännu fler böcker!


Jag vann.

Haha, jag som ALDRIG vinner saker. Nu vann jag en tandblekning hos egoina, av alla ställen liksom. En av sveriges största bloggerskor. Så, nu skjöt ju statistiken lite i höjden. Ni får gärna stanna och läsa vad jag har att skriva om, även om jag uppdaterar alldeles för sällan.

Så, som sagt. Inte bara fick jag lite 5 sekunder i rampljuset, jag kommer dessutom få jättevita tänder! How awesome?!

Avsändare okänd.

Någon härlig (men skum) människa har i mitt namn beställt saker via Nelly.com. Vem det är vet jag inte, men personen hade uppenbarligen koll på mina storlekar. Detta kom i ett paket (som jag förövrigt fick punga ut 300 kr för att hämta ut...)



Tack tack! Ska bara lära mig gå i 11 cm höga klackar. Det kan ta ett tag.

Inredningsdrömmen i kras.

Oh, vad bitter jag är! Hittade EXAKT den typ av bokhylla som jag vill ha, precis i detalj. Så bor säljaren i Norrköping och jag har ingen bil/körkort. Snubben ska ha 1200 kr för att lämna av det här. Oh, så typiskt!


Liten blir stor.

Som jag skrev sist så är Nora inne i världens utvecklingsfas. Hon lär sig någonting nytt varje dag. Bara förra veckan lärde hon sig ställa sig upp mot saker och idag gör hon det fort som tusan. Hon har också lärt sig krypa, ordentligt. Tidigare har hon ålat sig fram i en väldans fart men nu är hon uppe på alla fyra.
Vi har länge försökt få henne att klappa händerna, vilket hon också lärt sig nu. På kommando. Vinka har hon också fattat grejen med och gör om någon går iväg eller kommer hem.

Jätteroligt! Men, jag känner ju att min bebis börjar bli ett barn och det är inte så jätteroligt. Klart man blir stolt, men jag kommer sakna spädbarnstiden så brutalt...


Ont.

Nu har jag äntligen återhämtat mig ifrån helgen. Efter massor med sömn och långpromenader så är jag människa igen.
Bortsett från en sak. Vet inte om man skriver om det i bloggar. Men detta är min blogg och här skriver jag vad jag vill.
Jag satte in en spiral i julas för att det inte skulle bli fler barn direkt. Den har fungerat alldeles ypperligt tidigare och jag har varit kanonnöjd. Men för någon vecka sedan började en konstant smärta i livmodertrakten i magen komma. Den har hela tiden blivit värre. Jag vet inte alls vad det beror på, om det ens är spiralen.
Men jag tänkte kolla med er, om någon har en hormonspiral med samma problem eller haft konstant ont "där" i magen? Vad kan det vara? Borde man söka hjälp eller vänta ut det?

Annars? Ja, Nora står mot saker och vinkar/klappar händerna på kommando. Det går undan för tösabiten nu! Kommer uppdatera er imorgon när jag har mer tid. Ska lägga in filmer och bilder. Lovar!


Notes to myself.

1. Håll dig till varannan vatten.
2. Häng inte med nattklubbsvakten och hans vänner. Resulterar bara i problem och allt för mycket gratissprit.
3. Bestäm inte frukostdate med kompisen klockan 07.30 dagen efter fest. Mycket dum idé!
 

Ja, det var nog bara det. Simma lugnt.


Önskelista.

Att önska sig saker på födelsedagar och liknande börjar bli klurigt. Vi har det mesta man kan tänkas behöva. Visst finns det småsaker vi kan utsmycka vårat hem med, men inget superviktigt.

Något vi absolut INTE önskar oss är iallafall filtar. Inte en enda filt till kommer innanför min ytterdörr. Det säger jag bara. Nog för att minst hälften av de vi har är lånade (när man går hem i sena natten med pottan från folk) men vi har allt för många egna också.


Jordgubbsplockning.

Igår hade vi en riktig sommardag. Svärmor tog med mig och Pottan till ett jordgubbsplockarställe. Nora satt och var så duktig i jordgubbslandet. Svärmor tittade bort bara någon tiondels sekund och då hade hon moffat in en hel bamsejordgubbe i munnen. Bara det gröna stack ut. Efter den första jordgubben var hon såld. Hon rotade runt, precis som vi, efter de röda små gubbarna. Tror minsann hon åt mest av oss allihop igår!
Tösabiten hade hittat sitt paradis på jorden.


Separationsångest?

Vår tjej har kommit in i den absolut jobbigaste perioden hittills. Hon är relativt lätt att söva för natten men så fort vi öppnar sovrumsdörren för att göra henne sällskap i drömmarnas land så vaknar hon. Hon skriker helt hysteriskt och vägrar ligga ned.

Igår tänkte vi sussa i tid. Det vill säga kring 23. Nora vaknar och håller låda till 1. 2 timmar av gråt, skrik och total sovvägran. Hon verkade inte ha ont, men det är klart man blir orolig. Kändes mer som att hon var svinförbannad och bara vrålade. Jag förstår inte alls.
Såhär har vi haft det de senaste 3-4 nätterna så man är aningens mör nu. Är så trött att jag mår illa, men vad gör man? Finns ju inget annat än att härda ut och försöka hålla humöret uppe.

Har ni varit med om samma sak? Vad gjorde ni för att få di små att somna om?


9 månader.

Nu kan/gör/gillar hon:
* Har börjat ställa sig upp mot saker. Går oftast inte allt för bra.
* Har fått sin tredje och fjärde tand. I överkäken.
* Vinkar "hejdå" till folk.
* Förstår vissa fraser. Exempelvis "Vill du ha?" och "Bada?".
* Kan krypa men tycker att ålningen är så mycket coolare.
* Har börjat få separationsångest och har således svårare att sova.
* Fullkomligt älskar att retas och göra allt som är "ajaj".
* Vill helst bada hela dagarna.


Missförstånd.

Jag brukar komma med namnförslag till min karl, även om vi inte har bebis på bakning. Framförhållning är min grej. Hur som helst, igår kom jag med ett förslag som det blev lite missförstånd kring...

Jag:
Vilgot är ju ett jättefint namnt!
Sambon: haha, va? Kukkotte?
Jag: Huh?
Sambon: Ja, Williekott. Vad fick du det ifrån?
Jag: VILGOT!


Brist på fantasi.

Glada dottern börjar hitta hem. Allt känns på topp igen! Var förmodligen bara trötthet och tänderna som spökade.

Hade tänkt mig att jag skulle börja packa inför flytten idag, men kom på att låset till förrådet (där vi låst in alla kartongerna) är trasigt. Alltså ingen packning för mig idag. Vad ska man då göra, en mulen sommardag som denna?
Lite Harry Potter-film, lite Bingo Rimér-bok och en massa bebisgos? Jo, så får det bli.

Hoppas ni inte dör av tristess när ni läser min blogg just nu. Den kommer bli bättre, snart! Jag måste bara sova ut och hitta inspirationen igen... Kan bjussa på lite bilder sålänge.





Lite gott och blandat.

Tuffa dagar.

Nu har monstret i min lilla dotter tagit över henne för ett slag, verkar det som. Hon vägrar sitta någon annanstans än i min eller någon annans famn. Hon trotsar och tycker att allt som är "ajaj" är det roligaste som finns.
Ja, vi får väl vår del av trots-kakan vi också. Kanske var på tiden?
Nåväl, 99% av tiden är hon världens goaste så det är helt okej. Även om det är betydligt mycket tuffare nu än det varit tidigare.

Om ni undrar kring bristen av nya bilder så kan jag berätta att min dator är död och har varit i några veckor, därav knappt några bilder. Ska försöka fixa den någon dag, men tills dess får ni nöja er med de få bilderna jag lyckas komma över. Nora har inte förändrats i utseende iallafall, om man bortser från hur hon skjuter i höjden. Ungen är superlång! Och två tänder i överkäken har hon fått också. Stora tjejen!


Nattklubben Ritz.

Måste bara berätta om min onsdagskväll.
I sista minuten bestämde jag mig för att lämna ungen med sin far i hemmets trygga vrår, medan jag drog ut på äventyr med brudarna+ johannes.
Oskar Linnros spelade nämnligen på Ritz. Efter ett par glas vin så var vi på topp och hade verkligen superkul. Konserten var alldeles fantastisk. Har ni möjligheten att se Linnros live, ta chansen!
Hur som helst, det jag skulle komma till egentligen var själva nattklubben Ritz. Herregud vilket värdelöst ställe, egentligen! Lokalen i sig är underbar och känns superlyxig. Men personalen är ju ett stort jävla skämt. Anställer de bara självgoda idioter där?

En vakt skickade bort oss från ena sidan av balkongen (där man stod för att kolla på konserten) för att där satt ägaren, helt själv, och tog upp halva balkongen. Vi gjorde som vi blev tillsagda och ställde oss på den andra sidan. Där fick vi platser längst fram, utan att tränga oss eller på något vis vara otrevliga. Då kommer en dryg liten brat fram och säger något i stil med:
Han: Om ni inte går bort härifrån så slänger jag ut er. Jag har reserverat den här delen och jag jobbar här.
Jag: Okej...men vakten sa att vi fick stå här?
Han: Jag varnar er bara en gång. Jag slänger ut er!

...alltså, va? Så, hela balkongen var i själva verket reserverad till Ritz personal? Kan de inte bara skita i att släppa upp en på balkongen då? Och skaffa trevligare personal som på ett fint sätt kan be en gå, inte hota med utslängning till vem som helst? Pinsamt, tycker jag.
 

Jag och blondinerna.

Min profilbild
RSS 2.0