http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg Livet som ung mamma till ett mirakel -

Bilder/filmer.

Som utlovat, här kommer lite bilder och några filmer från veckan/helgen/sommaren/hösten. 


Killarna förhandlar om antalet tequilashots och segar något så in i bomben med att komma till sak.


Har en liten pratstund med min dotter. Hon är fin hon♥


Älskade ungen badar lite. Och pratar lite. Och har lite skumma saker för sig.Så, nu är kamera och mobil tömda på bilder. Att det blev en hel drös med Nora-bilder i slutet får ni leva med, detta är ju trots allt en mammablogg. Plus att ungen är det sötaste och underbaraste att fotografera.


Tack gode gud...

Alltså, jag tror att Gud hatar mig. Eller någon annan som styr vad som händer. Jag ska ju, som ni vet, åka till england imorgon. Jag har längtat och väntat som en tok.
Tror ni inte då att jag igår drog på mig ett helvetesvirus som har gjort att halsen svullnat igen så jag knappt kan prata och att febern kommit på besök? Johodå, och läkaren kunde inte ge mig någon rekommendation eller medicin. Förutom ipren och vila. Ahmen tack som fan!
Så, jag kommer sitta i mitt underbara London med feber och förstörd hals. Awesome!
Håller tummarna för att jag har samma som Nora hade, det gick över på 3 dagar. Känner mig faktiskt lite piggare och bättre idag, så jag hoppas.

Nu ska jag sluta klaga och berätta om något roligt istället. Körde en utgång i helgen och jag är kalasnöjd. Alla mina finaste killar på samma fest (förutom sambon då...han jobbade. Men ja, resten var där). Alkohol i precis rätt mängd och hemgång i precis rätt tid. Så himla mysig kväll! Tänkte lägga in lite filmer och bilder senare.

Så, jag återkommer om någon timme eller två med bilder och filmer. Hej sålänge!

Alice, min alice.

Oh, idag har ondskan släppt min dotter och hon är tillbaks i sitt vanliga glada jag. Skönt!

Idag ska vi träffa min Alice. Som jag har saknat henne. Hon har nämnligen flytt sverige för att bosätta sig hos sin karl i Kanada. Detta innebär ju såklart att vi inte ses så ofta. Senast var i julas. Men, idag ska vi leka lite på stan. Uppdatera varandra om vad som händer i våra liv.

Ska även leasa ut dottern en stund i eftermiddag för att springa runt med systern och lämna arbetsansökan till alla möjliga ställen i stan. Hotell och ålderdomshem framförallt. Så, håll tummarna för att någon vill ha mig!Bild tagen av syster.

Going insane.

Herremingud, ge mig styrka. Denna dag går till historien.

Nora vaknar halv 9 och störttjuter. Ja, och sedan dess har hon gråtit. Typ. Jag blir galen. Ingenting hjälper. Alvedon, tröst, bus, sagoläsning, musik, tv, gos, bara låta vara... vad gör jag?
Om detta är tänderna som bråkar, då får det fanimej räcka med 4 tänder i ungens mun. Det kan hon ju klara sig finfint på.

Tvingar hem sambon från jobbet, han får ta över i eftermiddag. Någon måtta får det banne mig vara. Att vara mammaledig kan ju inte innebära att man tvunget måste få tinnitus och psykbryt. Och ofrivillig anorexia. Ingen matstund här inte.


Sjukstuga.

Tror inte jag behöver känna mig något värst ensam när jag berättar att vi är sjuka, hela familjen. Verkar vara precis samma hos alla andra.
Nora hostar och har feber, snorar gör hon också. Själv går jag mest runt med konstant migrän. Mr.Pappa hostar han med. Antar att vår sömnbrist inte direkt bidrar till bättre immunförsvar heller. Tusan också!

Men om 9 dagar sitter jag i London och livet kommer leka. 4 dagars frihet och sömn kommer göra susen. Att få umgås massor med syster och pappa kommer inte heller sitta helt fel. Shopping och pubbesök står på schemat, så mycket mer tänker vi inte planera. Ska bli skönt att bara ströva omkring på engelsk mark igen. Länge sedan sist!
Nora får roa sig med sin farmor och pappa. Kommer gå så bra så! Är nog mer mig det kommer vara synd om, hon kommer knappt märka att jag är borta. (Men jag hoppas att hon gör det...)Sist i London. Rediga Kalaspinglor vi var, back then. 2007.


Tack alla för tipsen om sömn! Har börjat ta bort en middagslur vid 17, så nu håller jag tummarna. Är lite svårt att bryta rutiner, speciellt nu när hon är sjuk. Typiskt att hon blev det just nu!

Helvetesnätter.

Vi har aldrig haft några problem med vår lilla tjej, inte ett enda. Nu däremot har väl någon däruppe bestämt sig för att av den anledningen jävlas med oss.
Så, vi får inte längre sova om nätterna.
Jag vet inte om det är mörkrädsla, hunger, separationsångest eller mardrömmar men nog fan vaknar hon vid 1-2 varje natt och är uppe i över en timme. Oftast vill hon också gå upp vid 5 också.

Vi har försökt med allt. Ge henne en flaska välling, byta blöja, tända lampan, vagga, vyssa, prata med. Ingenting fungerar och jag håller på att bli tokig!

Har ni några tips? Eller kan någon snäll själ tala om för mig att detta kommer gå över om några nätter?
Vi behöver vår sömn.


Williams första födelsedag.

Många som läst min blogg har säkerligen läst om W och hans familj.

Nu är det alltså ett helt år sedan vi satt som på nålar här hemma. Våra kompisar A och D hade åkt in på förlossningen kvällen innan och vi hade fått uppdateringar via sms om hur allt gick. Lång tid tog det och A hade det riktigt jobbigt. Men efter ett X antal timmar bestämde han sig för att komma ut.
Vi kom upp så fort vi bara fick.
I A's famn låg en liten plutt. Så liten att man knappt vågade hålla honom. Så liten och så fin. Världens finaste William. 3 veckor försenad.Snacka om att han har tagit igen tiden såhär efteråt. Han är så stor nu, ett barn. Så fin och så duktig!

Jag har inte träffat honom sedan i våras och det är alldeles för länge sedan. Noras första kompis och pojkvän. Vi saknar dig. Grattis på födelsedagen, lilleman!

En liten apa...

...hoppade i sängen.Höst.

Är det höst så är det. Årstiden då man kan sova dygnet runt och den vakna tiden spenderas framför härliga serier. Förutom de program som börjat på tv så har jag fyllt min externa hårddisk med alltifrån Rookie blue till Gossip Girls. 18 serier totalt. Jag har att göra. Tur att jag är mammaledig till i januari!

Var iväg till universitetet idag och diskuterade min fortsatta utbildning. Ser ljust ut. Jag får fortsätta på sjuksköterskeutbildningen, trots att jag tagit ledigt i mer än 2 terminer. Så, nu hoppas jag verkligen Nora får dagisplats i januari!


Tävlingsdags.

Jag tävlar hos DONKEN om ett självporträtt på mig, när/om jag vinner.
Hon gör det själv, och du borde också tävla HÄR HOS HENNE om du är modig nog!
Super duktig tjej, så passa på! (fast vinn helst inte, det vill ju jag göra...)

11 månader.

För varje dag blir jag mer kär i min dotter. För varje dag inser jag hur otroligt tomt mitt liv var innan hon kom.

Nu kan/gör/gillar hon:
* Står upp och håller bara i sig med en hand (vinkar oftast med den andra)
* Pratar ännu mer. Kan lägga till orden:
Nini- Nora
Titta- Titta
* Har 2 tänder på gång i överkäken.
* Sover väldigt oroligt och vaknar flera gånger per natt.
* Har flyttat för första gången i sitt liv. (vilket kan vara orsaken till punkten över)
* Äter en extra måltid innan läggdags, gröt+nattvälling.
* Har börjat dansa/digga till musik. (Måste säga att jag är imponerad över att hon alltid gör det i takt...)
* Har blivit väldigt mammig och vill helst sitta i knät och gosa hela dagarna.
* Håret har börjat växa!!! Äntligen.


Mardröm.

Usch vad jag avskyr att vakna med en sådan där otäck känsla i magen, efter att man drömt något riktigt läskigt.

Inatt drömde jag att jag hade en natt på mig att hitta min dotter i ett enormt slott/bibliotek/whatever it was, alltmedans några tjuvar torterade min dotter. Det var galna hästar och fällor överallt som försvårade letandet. Jag hörde Nora skrika under hela tiden.
Natten gick och jag hittade henne aldrig. Tjuvarna kommer iallafall ner med henne till mig, alldeles blodig och trasig och säger att vi ska fortsätta leken imorgon istället.

Fy tusan. Här ska inte fortsätta lekas alls, om jag får bestämma över mina drömmar!


Färdigflyttad.

Nu har internet äntligen hoppat igång och vi är tillbaka i verkligheten igen.

Jag är så himla kär i vår nya lägenhet. Kommer aldrig någonsin flytta härifrån (iallafall inte sålänge Nora inte är i behov av eget rum). Allt är perfekt här. Grannarna, tvättstugan, närheten till allt och alla. Ja, jag trivs som fisken.
Nu har jag dessutom ägnat veckan åt att pyssla och få allt på plats. Nu börjar det bli mitt hem. Vårat hem.

Ni ska få bilder när jag hittar min borttappade kamera.

Smile!

Jag måste tipsa er fattiga mammor (och andra som bara inte känner för att slänga pengar i sjön) därute!

Jag var på tandläkarbesök i onsdags och fick reda på att det var en del som var tvunget att göras med mina tänder. Bland annat hade en tand gått av. Bara att fixa den skulle kosta mig 3000 SEK. Så var det ett hål, ytterligare 1000 SEK. Och dra ut två visdomständer, 6000 SEK.
Det vill säga 10000 kr för att fixa mina gaddar.
Det var bara att säga till tandläkaren att det är omöjligt. Finns inte på kartan.

Då berättade han om Frisktandvård. Jag betalar 145 kr i månaden och får då alla behandlingar i det beloppet. Alltså 1700 kr om året, ungefär. Istället för 10.000.

Så jävla nöjd är jag!
(trots att jag nu sitter med bedövning i halva ansiktet och inte kan äta lunch...)


Min profilbild
RSS 2.0