http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg Livet som ung mamma till ett mirakel -

Nora (nästan) 17 månader.

Nu kan/gör/gillar hon:
* Favoritmaten är tveklöst korv och ost. Helst ihop.
* Har börjat försöka hoppa.
* Har kommit på massa roliga, nya miner. Ska försöka fånga dem på bild.
* Älskar pruttljud.
* Härmar katten, hunden och hönan.
*Har börjat intressera sig för mindre bebisar. Det ska kramas och pratas bebisspråk med dem, minsann.
* Ska alltid följa med på toaletten och sitta på pottan medan man själv gör det man ska.
* Tvättar håret och kroppen på sig själv när hon badar.
* Har fått 10 tänder, allt som allt.
* Älskar att klä upp sig med halsband.

Citat

"The past is history, the future is a mystery and the now is a gift, thats why they call it a present!" - Påtänd fjortiskille från Teen Mom säsong 3. 


Man kanske borde börja punda lite? Verkar vara då kreativiteten flödar och man kommer på skitsmarta saker?!

Grattis Vickan!

Man kanske skulle kosta på sig ett litet grattis till kungafamiljen som imorse fick en knodd. En liten prinsessa blev det minsann. Precis som jag gissat på! Vikt och längd var nästan exakt som jag tippat också. Bara datumet som var en hel vecka fel. Typiskt!

Har varit dåligt med uppdatering här i bloggen, jag har verkligen aldrig tid längre. Jobbar, hämtar Nora, lagar kvällsmat, städar, diskar, lägger bebis och sedan är det antingen TV:n eller att uppdatera mig med att läsa alla andras bloggar. Ja, i-landsproblem kanske.
Men, i helgen är jag ledig i 3 (!!!) dagar, så då kommer det förmodligen komma en update om Noras framsteg och så massa bilder.
Ska ha födelsedagsfest på lördag (fyllde 23 i tisdags) med GlamRock-tema. Freaking awesome! Har till och med bokat tid för privat makeupkurs så jag kommer vara riktigt proffsigt mejkad också. Inga fel!

Nej, nu ska jag fortsätta intervjua mina gamla sura tanter/farbröder. Wish me luck!


Nostalgibild på miniNora<3

Livstecken från lilla mig.

Jag sitter på jobbet och gör absolut ingen nytta idag. Arbetsmoralen lämnade jag hemma och motivationen likaså. Det är någonting med att jobba lördagar som gör att jag bara vill hoppa framför ett tåg (okej, not that bad men ni hajar grejen...).
Tur att jag slutar alldeles strax.
Ska hem till Mr. Pappa och kolla mello part 3. Pussas med Nora ska jag också göra. Och äta grillkorv och nötter.
Ja, svärmor är nämnligen i Thailand och Mr.Pappa bor således själv. Därav bristen på riktig mat. Kan tillägga att hon reste igår... Så, det ser ju inte ljust ut för Nora och hennes far!

Imorgon vankas kalas för ingen mindre än mig själv. I förväg. Fyller på tisdag men då är det ingen som har tid att ses. Så, jag har bakat och fixat för att allt ska vara klart och perfekt imorgon. Hade storstädat men Nora bestämde sig för att ensam göra slutfinishen... så ni kan ju bara ana hur det ser ut efter det. Tur att familjen vet att jag har en 17 månaders fröken hemma!!

Nej, nu ska jag packa sakerna och traska hem! Trevlig lördag på er!♥

LCHF till barn?

Läste precis på aftonbladet att ärkepuckot Katrin Zytomierska hade varit i farten igen. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Någon som hon ska verkligen inte ha barn. Inte ens tänka tanken på att skaffa.
Mindre kompetent morsa får man leta efter.

Till saken då; Jo, i TV4 hade de en debatt om dieten och hon kläcker ur sig att om hennes son blir "12 år och tjock" så skulle hon alltså ge honom LCHF-mat. Hon tycker det är en naturlig och näringsrik kost. Läkaren kontrar med att man blir "dum" utan kolhyderater och Katrin svarar att han/hon är "mossig". 
Ja, men så har ju Katrin varit dum i alla år så för henne kanske det inte är så stor skillnad på att ha en eller två hjärnceller kvar... Vad vet jag?


Alltså, att ge sitt barn en kost som enbart baseras på fett och protein är inte okej. Hur tjock ungen än må vara... Usch, jag blir så provocerad av sådant skitsnack!Mammas lilla knubbis som aldrig ska få äta dietmat i mitt hem!

Mellon so far!

Jag måste säga att detta året verkligen överraskar i Melodifestivalen, iallafall hittills. Kommer garanterat att sitta och digga till nästan varenda låt. Kommer bli en grymt bra final!


Annars då?
Nora växer och utvecklas alldeles för snabbt just nu. Pratar och bubblar som bara hon kan. 
Nu har hon dessutom börjat uppskatta tvtittande (okej, jag vet att det inte är bra...men vissa tidiga morgonar orkar man inte leka). Astrid Lindgren-filmer är utan tvekan favoriten. Framför dem varken ser hon eller hör vad som händer runt omkring. Helt underbart!


Vad tittar era barn på?Och så kom dagen då...

Nora har alltid varit väldigt lugn och aldrig klättrat runt på saker. Hon vågar inte ens komma upp i soffan om man inte bär henne dit. Så, ni förstår min panik när jag står i köket och hör världens smäll ute i vardagsrummet. Där ligger ungen med en låda och massa trasiga tavlor över sig.
Ja, då har hon klättrat upp på min byrå (som egentligen ska vara ett stort skåp/bokhylla) och dragit med sig allt i sin väg när hon sedan föll. Inget långt fall, 30 cm eller så, men det dundrade till som sjutton.
Som tur var är Nora oskadd men tavlorna är bara träflisor. Lite tråkigt, men bilderna som satt i klarade sig ju iallafall.


Lärdomar av detta då?
1. Sätt upp alla tavlor innan de åker i backen.
2. Ta med dig barnet var än du befinner dig i lägenheten.
3. Ha inga låga byråer som barnet kan klättra på.


Top Model Sverige

Jag känner mig bara tvungen att kommentera skiten. Det gör mig faktiskt upprörd på riktigt. Hur kan man ha en tävling för tonåringar (i sina absolut känsligaste år) där man ska peka ut den man tycker har minst modellmaterial/är fulast? Hur tänker produktionen där? Tror de att det är sådant vi i tvsofforna vill se?


Jag kan vara först att skriva under på att det är något jag definitivt inte vill se. Att de senare vände om och gav den tjejen med flest röster en fördel, kanske var en liten halvbra räddning. Anyway, inte okej!

Dessutom var det sjukt många otroligt irriterande tävlande med. Några jag hade velat strypa om programmet hade hållit på lite längre. Men, jag kommer ju såklart bli besatt av skiten och inte missa ett enda avsnitt, trots allt!


Min profilbild
RSS 2.0