http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg Livet som ung mamma till ett mirakel -

Lite nya bilder.Nutrilett.

Nutrilett var det ja. Det är väl kanske inte den roligaste dieten jag har prövat, men det känns ju som att det kommer gå snabbt. Problemet ligger väl i att senare behålla vikten, när man druckit klart alla äckliga shakes. Vi får se, jag väntar spänt på resultatet efter 10 dagar. (Om jag står ut så länge. Inne på dag 2 och är redan dödshungrig)

Idag tänker jag (efter att ha städat hela lägenheten och tvättat) gå iväg och skämma bort mig själv lite. Det tycker jag att jag är värd när jag jobbar nästan 100% och knappt hinner med något annat. Akrylnaglar slår vi till med. Kanske även lyxar lite extra med glittriga toppar. Vi får se! 
Le´s nails and spa, som ligger i Marieberg också, har precis öppnat här i stan så jag och kompisen L tänkte gå dit och utnyttja deras 60% off erbjudande.


Just ja, fick en kommentar om att det är högt intag på Socionom. Då undrar jag vad det är som säger att jag inte har högt snitt alternativt högt poäng på högskoleprovet? Don´t worry, jag kommer in.


Tack AMS för hjälpen!

Efter 216 frågor verkar det relativt glasklart vad jag borde plugga och arbeta med.
Så, jag antar att jag borde köra på socionom eller typ biolog (where did that come from??).
Testet är förövrigt gjort på arbetsförmedligens hemsida, var faktiskt väldigt bra frågor.

Vad ska jag göra med mitt liv?

Jag har beslutsångest och känner mig lite stressad över att "bli något". Jag vill börja plugga och se en riktig framtid.

Antingen satsar jag på den drömmen jag haft sedan jag var pytteliten och blir barnmorska. Jag vet att jag skulle bli en väldigt passionerad barnmorska och verkligen älska varje sekund av det yrket. MEN, jag är fortfarande livrädd för död och det kommer jag (tyvärr) få uppleva i det yrket. Plus att utbildningen kommer ta mig 4,5 år.Eller så kör jag i mammas fotspår och blir socionom. Också ett yrke som skulle passa mig. Varierande och spännande. Man gör skillnad och utbildningen gör att man kan arbeta inom i princip vilket område som helst. Här kan jag arbeta med adoptioner och på så sätt får vara med på människors lyckligaste stunder i livet.


Vad ska jag göra? Hur bestämmer man sig?


Stockholm tur/retur.

Skrot är äntligen frisk! Om man bortser från lite snor och lite hosta. Men apiten har börjat smyga sig på och sakta men säkert börjar jag känna igen mitt barn igen.

Snart hoppar vi på tåget mot Stockholm för en heldag på Karolinska Sjukhuset.
Känns inte superkul att behöva sitta på ett tåg i 4 timmar totalt med en 1 åring som tycker livet suger så fort man sitter stilla. Håller tummarna för att hon däckar i vagnen, det är ju sådant som brukar hända i just sådana miljöer liksom. Annars får jag bunkra upp med fotoalbum på Nora, massa snacks och ett par gosedjur. Sist vi åkte dit var hon ju inte så rörlig, om man säger så. Det var lite lättare "på den tiden".
Kanske någon som har bra tips på hur man roar en liten skrutt i 40 mil?

Sjukstuga, igen.

Vi har haft sjukstuga här ett par dagar. Nora har varit vrålförkyld med feber, hosta och en hel massa snor. Nu verkar det börja ordna upp sig iallafall (om man bortser från att hon smittat ned alla oss andra nu...). Känns lite taskigt, men jag njuter lite av lugnet när hon har feber. Mysigare unge får man leta efter!

Hela almanackan är proppad denna vecka med alltifrån synundersökningar till Stockholmsresa. Massa arbete också, såklart. Tur att man får pengar för det, annars kan jag känna att jag inte har något liv just nu. Lite så. Men det är väl så att vara vuxen kanske?
Update.

Det verkar som att dottern blivit frisk (bortsett från någon jädra hosta hon dragit på sig...), igen. Det går verkligen i vågor, de där magproblemen. Nästan så jag börjar tro att hon är känslig mot gluten. Är det vanligt i hennes ålder, tro?

Idag tog jag helg. Ledig fram till söndag. Tänkte fylla ut dagarna med ett litet besök på badhuset med Pottan, fira morfar som fyller år och förhoppningsvis en myskväll med min Karolina.
Tala om att man uppskattar ledighet betydligt mycket mer nu när man arbetar än man gjorde som föräldrarledig. Nästan så jag önskar att jag kunde göra om året som mammaledig. Får ta igen det till nästa unge!Jag har verkligen ingenting vettigt att skriva. Dessutom har jag en unge som skriker mig i örat, så jag avrundar här och återkommer imorgon...


2011.

Ja, en liten summering kanske vore på sin plats!

De största händelserna (både bra och dåliga) detta år var:

* Idolkonserten.
* Noras dop
* Ullaredsresan med svärmor.
* Mammas bröllop.
* Lillasysters student.
* Förlovningen på Liseberg.
* Att vi ÄNTLIGEN flyttade från Markbacken.
* Londonresan med pappa och lillasyster.
* Mickes bröllop i Nävekärret.
* Noras ettårs dag.
* Att jag och Mr.pappa separerade.
* Att jag började arbeta som kommunikatör.
* Lägenheten blev totalrenoverad med nya tapeter och nya köksluckor.
Passade på att göra ett litet kollage också.


Tandsprickning eller magsjuka?

Jag har en sjuk tjej här hemma. Eller så är det tandsprickning. Hur vet man skillnaden?
Hon har feber i omgångar, spyr och har diarré i mängder man inte tror kan få plats i hennes lilla mage. Detta har pågått i en vecka ungefär. Till saken hör att hon är pigg och äter som hon ska.

Vad ska jag göra?


Nyårslöften.

* Sluta oroa mig för saker jag ändå inte kan påverka.
* Träffa mina vänner oftare, och de som bor längre bort ska jag ringa till!
* Ta upp träningen igen.
* Göra någon härlig sommarresa i år. Gotland kanske?
* Få Nora blöjfri.

Min profilbild
RSS 2.0