http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg Livet som ung mamma till ett mirakel -

Challange accepted!

Gaymasen utmanar sina läsare till att svara på 10 frågor som han själv hittat på. Jag är inte den som är den. 

1. Vad är det bästa med MIN (the one and only - Gaymasen) blogg?
Den är bara allmänt awesome! Älskar hur du använder dig av humor, även när du skriver om viktiga saker. Riktigt jävla bra, helt enkelt.
2. Om du fick vara ett djur vilket djur hade du valt och varför?
Vi pratade om det här på jobbet förra veckan. Då var det visserligen om vilket djur man hade varit, inte velat vara. Anyway! Jag sa åsna då... men om jag får vara vad jag vill...då vill jag vara en katt. Verkar rätt chill. Om man bortser från att man då måste älska att äta rå råtta. Kanske är något man kan ha överseende med om man får bo hos en riktigt gosig familj. Utan barn och andra djur. En gammal tant som avgudar mig. Ja, något sådant.
3. Om du får chansen att skriva en bok om hur du levt ditt liv hittills, vad skulle den boken få för titel?
Dramaqueen. Kort och beskrivande för min ungdomstid. 
4. Hemsk fråga men om du måste välja - cancer eller alzheimers?
Alzheimers är ju mer av en anhörigsjukdom. Jag skulle ju inte märka av den i slutskedet. Däremot skulle mina nära få det tufft. Cancer...där skulle vi alla lida. Nää, jag låter nog mina nära få lida utan mig. Så, Alzheimers! (om detta på något vis är ett val som skrivs i sten och som jag sedan måste leva med...då vill jag nog byta mot någon liten mesig cancersvulst som lätt går att operera bort. Just so we're clear, God!)
5. Värme eller kyla?
Värme. Eller kyla. Det beror på. Är det vinter så vill jag ha värme, är det sommar så vill jag ha kyla. Som varenda svensk.
6. Mac eller PC?
Alltså, jag förstår mig inte på Mac. Men jag vet ju att de är både dyrare och bättre... men jag är min PC trogen.
7. Bada i ett kallt hav och få kallsup med saltvatten var femte minut eller bada i en varm, kolsvart sjö samtidigt som du vet att ett gigantiskt (o)djur simmar runt där någonstans?
Ooh, bra fråga! Kalla saltvattnet. Jag är för rädd av mig. Fy vad hemskt att veta att man kan bli uppäten?!
8. Om du fick välja att ha sex med vilken person du vill i heeela världen, vem hade du valt?
Men shit, en person? Jag har ju en hel lista jag vill beta av. Men, om jag var tvungen att välja så hade det nog blivit... Gerard Butler. (Jag vet att han är typ skitgammal...men hur jävla assexigt är det inte med hans accent?)
9. ÄRLIGT nu, vad är vackrast, penis eller snippa?
Vackrast? Ärligt talat tycker jag att de är lite fula, rent estetiskt. Men om man tänker praktiskt så måste jag ju säga att en snippa kan göra liiiite fränare saker än en snopp. Just saying. (och då syftar jag såklart på att föda barn... det slår helikoptern med ganska många hästlängder)
10. Om du fick träffa antingen president Obama och vara med och påverka samt ändra EN (vilken du vill) fråga i samhället eller träffa Lady Gaga och festa med henne en hel vecka samt få en miljon - vem hade du valt?
Alltså, det hade varit skitballt att träffa Obama och få påverka barnens rättigheter eller så...men en mille skulle ju sitta rätt bra. Tycker att Lady Gaga kan bjuda Obama på festen, så kan man få kakan och äta den med. Men, jag hade nog valt Lady Gaga om jag var tvungen. Är jag en dålig människa nu?

Dag 18: Min favoritmusik

Jag har så mycket favoriter när det kommer till musik. Jag kan omöjligt välja en.
Men jag kan rada upp lite artister, from the top of my mind.

John Mayer
Jason Mraz
Ed Sheeran
Amos Lee
Paolo Nutini
Adele
Alicia Keys

Som ni ser, om ni känner igen namnen, så är det mest akustiska sing-/songwriters som jag lyssnar på. Jag gillar när det är avskalat och med mer fokus på bra texter. Visst kan jag lyssna på partydängor, men det gör jag inte när jag är ensam och bara vill njuta av musiken enbart.

Här har ni en spotifylänk med mina favoritlåtar för stunden. Hoppas ni gillar det och får lite nya favoriter!


En liten update.

Jag har verkligen ingenting att skriva om längre. Förr hade jag ju en liten bok med bloggidéer. Var tog allt vägen?
Nu rullar ju livet bara på i ett ekorrhjul. Jobb, Nora, sömn. Runt, runt. Livet står lite på pause.

Men Nora utvecklas och växer fortfarande, såklart. Hon bubblar och pratar. Växer så det knakar. Trotsar som aldrig förr men är ändå det mest underbaraste och finaste jag vet.
Lite nya ord i hennes vokabulär är: Wow, daddy, klocka, klar, Mica, mamo (farmor) och aj.
Nu börjar vi förstå lite mer vad hon vill, vilket såklart gör vardagen mycket lättare.
Varje gång hon kissat på pottan, om jag inte varit med henne in, så ropar hon "klaaaaaa" från toaletten. Underbara lilla barn!

Jag ska bli bättre på att skriva. Efter nästa vecka har jag inte längre något jobb (vad jag vet) så då har jag all tid i världen att sitta här och knappa ner allt om mitt arbetslösa liv! (Woho...)Dag 17: Min tro

Jag vet inte riktigt hur man sätter ord på det. Jag tror. Men jag vet inte på vad. Jag kallar mig själv för kristen men jag vet inte säkert om det är rätt ord. Jag tror nog mer på ödet, men ödet och Gud kanske är samma sak. Vem vet. 

Jag tror att allt som händer är förutbestämt. Att inget händer slumpvis. Jag tror att jag blev gravid av en anledning, att jag var menad att behålla min tjej. På samma sätt tror jag att jag träffade Mr.Pappa, att det var ödet som "förde oss samman". Allt vi gör, allt som sker och kommer ske, det tror jag redan är bestämt. Det är bara att vänta och se vad som kommer hända.

Vad som kommer efter döden däremot, det har jag ingen aning om. Som ni vet är det min största fobi, döden. Att man inte vet vad som komma skall. Men, jag hoppas verkligen att alla människor kommer till sitt paradis, kanske ett individuellt paradis, kanske samma. Eller kanske jag tror på reinkarnation. Jag vet inte.

Tro är verkligen svårt.


Dag 16: I min väska

Jag har min väska full med skit. Så, istället för att ta en mycket vacker och estetiskt tilltalande bild på röran så filmade jag det. Enjoy!Girig vill ha mer!

Jag har en girig och envis brud här hemma. Varför nöja sig med en nalle när man kan ha fyra?Dag 15: Det här hade jag på mig idagEn lila (jo, jag lovar!!) klänning, ett svart skärp och ett par leggings. Trosor och bh har jag också, samt strumpor och skor. Men kände att det kanske var lite overkill att ta kort på allt, eller vad säger ni?

Dagisplats!

Äntligen, äntligen, äntligen. Nu vet vi var vår dotter kommer hålla hus i höst. Efter att ha levt i ovisshet sedan förra våren.
Vi hade bara ett dagis vi kunde tänka oss, i bostadsområdet vi bor i nu. Vi har visserligen pratat om föräldrarkooperativ, men det ligger en bit bort.

Jag ringde imorse och kollade om någon plats blivit ledig. Icke sa nicke. Fanns ingenting. Jag ringde ett annat dagis, ett föräldrarkooperativ som vi kollat upp lite, de hade plats. Mr.Pappa ringer för att säga att vi tar ett annat dagis istället, men då hade det första dagiset helt plötsligt fått en ledig plats, typ 20 minuter efter att jag pratat med dem.
Så, det var bara att tacka ja till platsen vi ville ha från början och be om ursäkt till föräldrarkooperativet.
Hur tur har vi, på en skala?

Så jävla nöjd!!Här kommer alltså min dotter springa omkring i höst. Yay!


Dag 14: Min favoritfilm

Hur kan man välja bara en? 

Jag har massor. Men jag har bara några få som jag kan se om och om igen. 

1. Harry Potter-filmerna.
2. Juno.
3. Hitta Nemo. 
4. Björnbröder.
5. Inception.

Det var väl dem, säkert många fler men jag har minne som en guldfisk...

Min profilbild
RSS 2.0