Äppelkaka
Här har ni receptet för äppelkakan;

Ingredienser:
sockerkaka:
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl strösocker
- 1 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- 1 ½ dl mjölk
Fyllning:
- 2-3 äpplen
- 2 msk strösocker
- ½ msk kanel
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt. Smöra och bröa en rund ugnsform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Gör sockerkakan: Rör smör och socker, använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.
Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll smeten i den smorda och bröade formen.
Gör fyllningen: Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i det. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över - strö över kakan.
Grädda i 175-200°C i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Kommentarer
Trackback