http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg Livet som ung mamma till ett mirakel -

Ska vi skippa idag?

Idag är ingen bra dag. Vissa dagar tar hormonerna över helt och man vill verkligen bara ligga i sängen och gråta halva dagen. Det händer absolut inte ofta, men ibland. Idag.

Imorgon flyttar jag och pojkvännen ihop och jag har ärligt talat råpanik. Dels vill jag inte flytta ifrån min underbara etta, dels är jag rädd för vad som komma skall. Som tur är så bor vi båda i samma stad som våra föräldrar så om det skiter sig är det bara att dra till någon av dem. Men det är ändå ett brutalt stort steg. Jag känner mig inte det minsta redo, inte alls. Men vi behöver göra det, vi ska ha barn ihop och behöver således bo ihop ett tag innan.

Det går nog bra, det tror jag. Bara vi lär oss varandras rutiner och respekterar varandra. Ger varandra rum och tid för sig själva, för det vet jag att vi båda är suckers för.

Att packa som gravid är inte så kul det heller. Varje grej känns tung och det blir snabbt jobbigt att andas. Att packa en låda tar mig kanske 20 minuter och därefter måste jag ta en minst lika lång paus för att orka med nästa. Tur att jag bara bor i en etta!


Vecka 21.Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Mina tankar:
Ojoj, 27 cm? Det är ju jättestort. Om man jämför med första ultraljudet då hon knappt var en centimeter. Det där med att läsa en bok tror jag att jag skippar, jag sjunger för fulla muggar istället. Men det gör jag ju oavsett om jag är gravid eller inte.
Jag mår bra nu, förutom ryggsmärtorna som börjar smyga sig på. Däremot börjar jag oroa mig för förlossningen. Jag vet inte hur jag ska kunna klara av varken kejsarsnitt eller vaginalt. All smärta är dålig smärta. Oavsett om man blir uppskuren i magen eller uppsliten i underlivet. Ska fortsätta spåna runt på internet och försöka hitta svar för vad som är minst smärtsamt.
Vi flyttar på söndag också, vilket innebär att jag har tusen saker att packa. Det jobbiga är bara att jag blir anfådd utav att bara bära en påse med kläder. Så, det tar lite längre tid än vad jag hade förväntat mig. Men flytt ska det bli!

Min mage:


Bumpy ride.

Det är verkligen en speciell känsla när ens barn sparkar inuti en. Det går inte att låta bli att le. Hela ansiktet lyser upp varje gång, hur dåligt man än mår.
Det går inte att beskriva hur det känns. Det är någon blandning av en kurrande mage och att åka på en väldigt guppig väg. Typ. Men ändå inte. Nej, man måste nog själv uppleva det för att förstå.

God, I love it. Every second of it.

Var iväg på babyproffsen igår och kollade på vagn. Provkörde lite. Vilka hutlösa priser de tar för kärrorna där?! 8-9000. För en barnvagn. Kom igen? Nej, hellre bär jag min unge var jag än ska. Gratis.
Usch, jag hatar att allt handlar om pengar.

Och hur jävla coolt är det inte att vår unge blev till på nyårsafton?


Grattis Katrin och Bingo!

Nu har äntligen Bingo Rimér och Katrin Zytomierska fått sin lille pojk. Jag, som alla andra, hoppades och trodde in i det sista att namnet Ringo var ett skämt. Tydligen var inte detta fallet, om man ska tro dagens tidningar.
Alla har rätt att döpa sina knoddar till precis vad de vill (därav namn som Kosmos). Men när man namnger den lille efter fadern, men bara ändrar första bokstaven från B till R, då blir det lite fantasilöst. Ungefär som om de hade döpt honom till Bingo Jr.
Nej, jag håller tummarna för att de antingen ändrar sig nu eller att pojken senare i livet har vett nog att ändra namn.

Men jag måste ändå skriva ett litet grattis till paret. Jag har ju trots allt följt deras graviditet via cybervärlden sedan hon först yppade att hon väntade smått. Så, grattis Katrin och Bingo till erat tillskott! Nu väntar jag otåligt på bilder!


Bloggbyte, nu var det gjort.

Så, då har vi bytt domän. Tack för tipset, "Becks"!
Blogg.se brukar fungera väldigt bra, så nu fortsätter vi här!

Jag har hela tiden sagt att jag inte har något direkt craving, att jag är befriad från dem. Utöver den perioden då jag halvknarkade Twister-glass. Mina klasskompisar har idag påpekat motsatsen. Jag är beroende av glass i alla dess former, nu mera.
När jag hörde detta började jag fundera. Det stämmer, ta mig tusan! Varje dag slinker minst en glass ner. Sort spelar inte så stor roll, bara att jag har en glass på en pinne att stoppa i munnen så är jag nöjd. Tur att det är just i sommartid som jag är gravid. Och tur att det är ett relativt billigt craving, om man inte kör på värstingglassar. 10 kronor om dagen blir visserligen närmare 300 kronor i månaden, men det tycker jag att vår lilla flicka kan vara värd, eller vad säger ni?
(synd bara att man är student och därmed alltid halvpank...)


Jag har funderat lite över barnvagn nu också. Har någon av er hört talas om märket Leviroo? Finns på tradera i ett "paket". Man får en kombivagn och en bilbarnstol för 3100 kronor. Tycker den ser rätt fin ut?! Ta gärna en titt och säg vad ni tror/tycker.
http://www.tradera.com/Leviroo-Kombi-Barnvagn-Carset-Regnskydd-Green-auktion_340816_112175934

Min profilbild
RSS 2.0