http://www.bloggtrafik.nu/banners/80x15a.jpg Livet som ung mamma till ett mirakel -

För varenda unge!

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj.


Foto: © UNICEF/Asselin


Dag 13: Något som förändrade mitt liv

Självklart är det största som förändrade mitt liv Nora. Utan tvekan. Men det känns ju så självklart att det blir lite "tråkigt" att skriva om. 

Så, jag skriver om min flytt till Umeå efter studenten.
Jag kände att jag behövde komma hemifrån, långt hemifrån. Bort från allt. Se något nytt, träffa nya människor. And so I did. 
Sommaren 2008 lämnade jag boet för 8 månader upp i norr. På den tiden hade jag en pojkvän i Luleå, vilket självklart var en anledning till att jag flyttade till Umeå. Ja, hur som helst. Hela sommaren satt jag ensam i mitt lilla studentrum och längtade hem.
Jag kände absolut inte en själ i Umeå så jag var tvungen att själv söka kontakt. Ensam gick jag ut och lärde känna folk.

Ja, det förändrade mig på så många sätt. Inte nog med att jag lärde mig bli mer social och tuff, jag lärde mig ta hand om mig själv och mitt hem också.BVC-besök.

I veckan var vi på BVC på en rutinkoll. Tjejen har vuxit och utvecklats precis som hon ska. 
Läkaren var fascinerad över hur mycket Nora pratar och bubblar. Däremot var det tydligen inte helt okej att dottern inte förstod att de tre klossarna hon fick i handen skulle staplas på bordet framför, inte läggas på rad. Lite larvigt att ens kommentera det, kan jag tycka. Vi sitter inte direkt och leker med klossar hemma, men det lär vi väl få börja med nu...

Växt hade hon gjort, ja. 

Längd:
Födsel: 52 cm
1 år: 75 cm
1,5 år: 82,5 cm

Vikt:
Födsel: 3,6 kg
1 år: 9,6
1,5 år: 12,2 kg

Dag 12: Mina Vänner

Jag har så fina vänner. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. De finns alltid där, ställer alltid upp och är förjävla sköna att umgås med. 
Vissa kompisar försvann när man blev mamma, andra tillkom. Jag känner mig så tacksam över att ha den kompiskrets som jag har nu, kan inte önska mig några andra. 

Ni är bäst och jag älskar er alla♥Dag 11: En bild på mig nu och för ett år sedan

Då.


Nu.

Nora då och nu.Lite mer skillnad på Nora under det här året än på mig.

Dag 10: Den här veckan

Ja, vad händer nästa vecka? Jag får plocka fram almanackan för att ha koll.

Måndag: Jobb 8-16.30.
Tisdag: Jobb 8-16.30.
Onsdag: Jobb 8-16.30.
Torsdag: Ledig. BVC-besök med skrutt. Spruta och mätning. Ska prata om hennes sömn också. 
Fredag: Jobb 8-16.30. Barnbidrag! 
Lördag: Barnteater med Nora. Käka på Wild West Steakhouse med Mr.Pappa och familj.
Söndag: Helt ledig.

Ja, som ni ser så är det väldigt mycket vardag och väldigt lite roligheter just nu. Kan inte med ord förklara hur mycket jag längtar till att börja skolan och få lite mer sponatanitet och variation i vardagen. Jag klarar inte att springa i samma hjulspår. Inte alls min grej! 

Tur att jag har denna lilla skitunge som förgyller mina dagar. 


Sömnproblem.

Min tjej har nog någon form av sömnproblem. Som jag skrivit tidigare som vaknar hon samma tid varje natt och är vaken i mellan 2-3 timmar. Det förstör ju inte bara hennes egen sömn utan också min. 

Jag satte mig och sökte lite på Google efter tips på hur man får barn att sova hela nätterna, jag vill helst inte använda sömnmedel. Så får jag detta svaret på en sida:
Var tålmodig, och försök att inte bry dig så mycket om sovmönster nu. Frestas inte att hålla barnet vaket på dagen genom att skära ned på middagssömnen. Det får nämligen inte barnet att sova bättre om nätterna, utan kan snarare ha omvänd effekt och göra barnet gnälligt, övertrött och otröstligt. Just nu är det bättre att försöka ta tillvara de där månskensstunderna när du och ditt barn är de enda som är vakna på mils avstånd.

Skulle det typ få mig att känna att jag kommer klara av att aldrig få sova ordentligt? Att jag borde ta vara på stunderna och njuta av att vara dödstrött på nätterna? Tack, men nej tack. 

Andra tips, någon? Lite mer konkreta tips. Vad gör ni när ungarna vaknar om nätterna?


Nora 18 månader.

I måndags blev mitt hjärta 18 månader, 1.5 år. Tiden går alltför fort just nu.

* Kan äntligen sätta upp håret i en liten, liten tofs.
* Förstår mycket av det man säger och svarar alltid med ett "ja" eller "jo".
* Har blivit jätteduktig på att klappa djur.
* Har målat sina första teckningar.
* Vaknar 03.35 varje natt. Prick.
* Hon pekar och säger "titta" till precis allt.
* Har använder strl 74 på tröjor, 86 på byxor och 21 på skor. Stor tjej!

Dag 9: Det här får mig att gråta.

Pratade med min mor och syster på väg till mormor. Om att alla hanterar sorg så olika. 
Jag gråter inte när jag är ledsen "på riktigt". Har jag en riktig anledning till att storböla, ja då lyser tårarna med sin frånvaro. Då blir jag bara tom och nere. Kan verka förbannad och låter det gå ut över andra på det viset istället. 

Serier/filmer, fina låtar, när lillasystern uppträdde i skolan, när Liten gör framsteg... ja, då sprutar tårarna.
I vanliga fall är jag alltså en väldigt gråtmild människa.
Gråta bör man, annars dör man.

Dag 8: Tanken bakom mitt bloggnamn

Ja, det kanske inte är så svårt att lista ut?
När jag startade denna blogg var jag gravid med Nora. Jag bakade bebis, var en bebisbakare. Babybaker. Funderade på att byta till något mer passande, men oavsett så har jag ju varit en babybaker tidigare. Så, det får vara kvar tills jag tröttnar.


Den andra bloggen, CuteButDeadly, som jag hade innan... det namnet fick jag av en killkompis som försökte få mig att börja spela CS. Då var man tydligen tvungen till att ha ett coolt nickname till spelet. Så, han tyckte CuteButDeadly passade.
Jag började dock aldrig spela CS, men namnet behöll jag ändå.

Påsk!

Påskafton firades hos min pappa med familjen. Lillasyster fyllde 12 år också, så det blev inte bara påskmat utan vi fick även trycka i oss tårta.
Kan säga att jag inte varit så mätt på länge. Men gott var det!

Idag ska vi åka iväg till min mormor för att muntra upp henne lite.


Glad påsk på er alla!


Kommer snart tillbaks.

Förlåt för min frånvaro.

Min morfar gick bort natten till igår så jag kommer skriva igen ikväll istället.


Vila i frid, fina du!♥


Dag 7: Bloggar jag följer

Tur att jag inte alls är en sucker för Bloglovin och följer hundratals bloggar... Men kan skriva ned de bloggar som jag kastar mig över om dagarna. Naturligtvis är det mest mammabloggar. 

Mammabloggar:
Knivlisa (Har precis börjat följa men jag älskar hennes humor)
Spiderchick (Har följt sedan innan hon fick "lilleman" och jag fullkomligt älskar henne)
Jannika (Vi jobbade ihop på Grönan och fick barn i samma veva. Verkar vara en jättefin tjej!)
Julia (Mammakompis som är helt otrolig på alla sätt. Ser upp till henne så mycket!)

Humorbloggar:
Egoinas (Love, love, love!)
Gaymasen (Fick nys om honom via Spiderchick's blogg och jag är kär. Synd att han inte gillar tjejer!)
Fredrik Backman (Helt fantastisk humor!)


Dag 6: Min Familj

Passande nog skrev jag ju om detta igår, gällande min personlighet.
Som jag skrev så är min familj väldigt viktig för mig, precis för de flesta andra. Jag älskar att bara umgås med Nora. Att bara sitta och se henne växa och lära sig saker. Jag fullkomligt älskar att vara mamma och skulle gärna ha en större familj. Men inte än.


Hur som helst, jag har haft tur. Jag fick inte bara Nora. Jag fick en till familj när jag blev gravid med henne. Mr.Pappa's familj är helt fantastisk och jag är så tacksam för att de har tagit emot mig med öppna armar. De får mig alltid att känna mig välkommen och som en utav dem.


Och min egna familj sedan. Mamma är den starkaste kvinnan jag känner. Pappa är den roligaste och mest musikaliska människan jag vet. Helsyrran är underbar och förstår alltid mina dåliga skämt. Halvsyrran är världens sötaste.
Ja, kort sagt så kan jag konstatera att jag är lyckligt lottad!


Dag 5: En bild på mig som speglar min personlighet


Familjär. Jag älskar att tillbringa tid med min familj. Jag vet att jag och Mr.Pappa inte längre bor ihop, men han är min familj. Jag räknar in många när jag tänker mig min närmaste familj. Svärmor, pappas nya brutta, mormor... ja, hela tjocka släkten med sina respektive. I princip. Jag mår som bäst när alla är samlade. Inte alltid samtidigt kanske, men gärna så många som möjligt. Släktkalas är min favorit.


Jag märker att min dotter är likadan. Hon fullkomligt strålar när vi alla är på samma plats, samtidigt. Helst ska vi sitta och gruppkramas i timmar. Hon är allt bra lik mig, min lilla tjej. Inte till utseendet kanske, men till sättet är vi nästan kopior. På gott och ont.


Dag 4: 10 saker i min garderob

Hela listan hittar du här.
Jag önskar att jag hade sett vad det var för "tema" idag. Då hade man ju kunnat fota lite kläder. Nu får jag beskriva min stil lite med ord istället.


Jag är tokig i klänningar. Jag kan inte shoppa utan att en klänning följer med hem. Jag har en walkingcloset och en vanlig garderob som är till bredden proppfyllda med klänningar i alla de former. Så, med andra ord går jag mest klädd i klänningar. Jag har ju självklart annat också, men jag känner mig som mest hemma i det. Blir det inte en klänning så blir det en kjol. Mestadels. Jeans kör jag bara på när alla mina hela strumpbyxor ligger i tvätten. (vilket i och för sig är rätt ofta...)


Dag 3: Mitt favoritgodis

Hela listan finns här.

Gottegris som jag är så kan jag inte bestämma mig för bara ett favoritgodis. Däremot kan jag ju sätta in en bild på det första godiset jag kom att tänka på;Bananaskids kan vara en av de bättre sakerna som godisindustrin har kommit på. Mums! (Bara de färska. De där som går av när man biter i dem... värdelösa!!)


Min profilbild
RSS 2.0